Groningse drum’n bass redt Machtig Groningse drum’n bass redt Machtig

Het feest lijkt niet op gang te willen komen, maar gelukkig is daar nog Noisia

, Tiemen Hiemstra (tekst) & André Eggens (foto's)

Groningse drum’n bass redt Machtig

Het feest lijkt niet op gang te willen komen, maar gelukkig is daar nog Noisia

Tiemen Hiemstra (tekst) & André Eggens (foto's) ,

Machtig dreigt een mislukking te worden. Bij de eerste paar DJ’s mist het feest namelijk zijn venijn. Maar gelukkig is daar ook altijd nog het Groningse Noisia, die de boel weer weet op te peppen

Het feest lijkt niet op gang te willen komen, maar gelukkig is daar nog Noisia

Machtig: ‘Het feest bij uitstek om aan je drum’n bass trekjes te komen.’ Dat veel mensen het daar mee eens zijn, blijkt vandaag maar weer, want hoe vaak machtig ook al eerder is geweest, Simplon is ook deze keer weer goed gevuld.
 
Helaas wil een goede opkomst niet zeggen dat het dak er ook af gaat. Tijdens de set van Fre4knc, Example en TC gaat het er maar braafjes aan toe. Het publiek staat op de automatische piloot te dansenen kijkt zoekend om zich heen. ‘Is dit alles?’
 
Gelukkig is dit niet alles. Als afsluiter van de avond, zoals bijna altijd bij Machtig, is daar nog het Groningse Noisia. Zij weten meteen bij de eerste beat die ze inzetten de levenloze boel in een energieke mensenmassa om te toveren. In plaats van zoekend in de rondte te kijken, gaat iedereen nu volledig op in de muziek. En zo maken de thuisspelers het stroeve begin toch nog goed.
 
Is het dat wij Groningers xenofoob zijn en bang zijn om los te gaan bij niet-Groningse DJ’s? Nee, dat kan het niet zijn. Fre4knc is namelijk ook Gronings. Dus laten we het er maar op houden dan Noisia simpelweg steengoed is.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen