Das pop: Da’s plezant Das pop: Da’s plezant

Das Pop zorgt voor een leuke avond en laat niemand je zeggen dat het niet zo is!

, Charlotte Akerboom (tekst) & Jaring Dijkstra (foto's)

Das pop: Da’s plezant

Das Pop zorgt voor een leuke avond en laat niemand je zeggen dat het niet zo is!

Charlotte Akerboom (tekst) & Jaring Dijkstra (foto's) ,

Das Pop is terug. Na zes jaar wachten is vorige maand de nieuwe cd van de Belgische heren uitgebracht: Das Pop. Een weinig originele naam voor een cd die toch een heel ander geluid laat horen dan wat we van Das Pop gewend zijn: geen synthesizers, maar gitaren. Een avond in Vera doet concluderen dat het echter niet uit met wat voor sound Das Pop optreedt, entertainen doen ze toch wel!

Das Pop zorgt voor een leuke avond en laat niemand je zeggen dat het niet zo is!

 

Het was een tijd lang stil rondom de Belgische groep Das Pop. In 2000 bracht de band het eerste album, ‘I love’ uit. Bij dit album hoorde het misschien nog wel bekendere shirt met daarop de tekst ‘I love’. Das Pop bracht in dit debuutalbum de 80’s sound in hun vrolijke popliedjes. De sound van de nieuwe cd is anders. Minder elektronica, meer gitaar, maar nog steeds even vrolijk.
 
Nog voordat Das Pop het podium van Vera opkomt is het al feest. Dat komt niet door het voorprogramma, dat in volume en in sound te hard is. Nee, het zijn de ballonletters die de naam van de band vormen die zwevend boven de versterkers de sfeer van deze avond direct duidelijk maken. Dit belooft een plezante avond te worden.
 
En een plezante avond, dat wordt het. Das Pop weet de zaal aan het dansen te krijgen. De bandleden hebben er plezier in en weten hun enthousiasme over te brengen op het publiek. Vooral zanger Bent van Looy is het entertainen nog niet verleerd. Wie kan de goedlachse Belg iets weigeren. Ja hoor, wij klappen wel mee, en wij antwoorden met een volmondig ja wanneer je ons vraagt of we het naar onze zin hebben. Bij de nieuwe single wordt de zaal in tweeën gesplitst en krijgt elke helft de taak een deel van het refrein zingen (I can’t get enough of your love/ never get enough).
 
De zanger heeft het klaarblijkelijk ook naar zijn zin en roept: “Wij zorgen voor een leuke avond en laat niemand je zeggen dat het niet zo is!” Voor de “kinderen van Groningen” speelt Das Pop nog wat nummers uit de oude doos, zoals ‘The One’ en ‘You’ Uiteraard zijn deze nummers wel in het nieuwe jasje van de band gestoken. Het is leuk om de band te zien genieten. Das Pop is blij om terug te zijn en wij zijn blij dat Das Pop terug is.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen