Albumpresentatie Krause No Guts No Glory Albumpresentatie Krause No Guts No Glory

Vrienden en fans vullen Vera

, Hedwig Hibma (tekst) en André Eggens (foto's)

Albumpresentatie Krause No Guts No Glory

Vrienden en fans vullen Vera

Hedwig Hibma (tekst) en André Eggens (foto's) ,

“Wat tof dat jullie allemaal gekomen zijn! Heeft blijkbaar geholpen, al dat spammen”. Gronings eigen electro-diva Krause heeft heel wat vrienden, en vrienden van, bewogen om vanavond naar Vera te komen voor de presentatie van haar debuutalbum. Met een dosis lef en charme zet ze het publiek naar haar hand

Vrienden en fans vullen Vera

In Vera brengt Krause praktisch integraal de twaalf nummers van haar debuut No Guts No Glory. Sind een aantal maanden is haar podium-act uitgebreid met een drummer en een bassist. Drummer Jetse Goris speelde eerst bij Them Apples, een van de bands die het vorig jaar tegen Krause moest afleggen bij de Lopend Vuur Pitch. Voor deze ‘talentenjacht’schreven de deelnemers een ondernemingsplan. Krause had het beste plan en won de hoofdprijs: een platencontract bij Sony ter waarde van 20.000 euro.

Platenmaatschappij Sony mocht willen dat ze meer artiesten hadden als Krause, die weten hoe ze zichzelf moeten verkopen. Dat zou een hoop schelen in het promotiebudget. De Groningse creeert zelf kansen. Afgelopen zomer toog ze bijvoorbeeld met een tas vol stickers en demo cd’s naar het Melt! festival in Duitsland. Bij de Duitse buren op de camping viel de demo goed in de smaak en met de stickers werd de looproute van de camping naar het festivalterrein opgeleukt. Je weet maar nooit of er een programmeur rondwandelt die nog op zoek is naar een leuke act. No Guts No Glory.

Krause heeft zo’n anderhalf jaar gewerkt aan haar debuutalbum, in de productie bijgestaan door mede-Stadjers Noisia. Het resultaat is een schijfje dat barst van de energieke electropop. Afgelopen vrijdag was de officiële albumrelease op het Amsterdam Dance Event. Vanavond viert ze in thuishaven Vera een feestje met vrienden, bekenden en fans. Het vele Twitteren heeft blijkbaar niet alleen voor virtuele followers gezorgd.

De Groningse electro-diva draait aan de knoppen, dartelt over het podium en stopt alle energie die ze heeft in haar optreden. Halverwege de show meldt ze dat ze kapot is en dat is merkbaar. Toch weet Krause er bij heftige nummers als ‘Outta Yer Mind’ en ‘Can’t Shut Me Up’ nog heel wat volume uit te persen. Bij de hit ‘Radio Edit’ is het tijd voor wat publieksparticipatie, in de vorm van meezingen. Kan ze mooi even haar stem sparen. De laatste dosis energie stopt Krause in de hilarische, uitbundige, longen-uit-het-lijf toegift ‘I Want A Pony’ (!!!) Na het optreden neemt ze alle tijd voor een praatje met haar fans, vrienden en voor het signeren van vele exemplaren van haar debuutalbum.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen