The Horse Company in Vera The Horse Company in Vera

Sympathieke rockers met hitpotentie

, Hedwig Hibma (tekst) & Jan Danes (foto's)

The Horse Company in Vera

Sympathieke rockers met hitpotentie

Hedwig Hibma (tekst) & Jan Danes (foto's) ,

Na acts als Coparck en C-Mon & Kypski is The Horse Company de zesde band in het rijtje dat Vera bestempelt als De Nederlandsche Zeven-Daagsche. De vier bebaarde rockers uit Zwolle brengen zowel hitgevoelige rocknummers als ingetogen liedjes die de herfstkou buiten houden

Sympathieke rockers met hitpotentie

Twee jaar geleden bracht hun titelloze debuutalbum de mannen van The Horse Company al naar Noorderslag en het Zwarte Cross festival, en in juni 2009 verscheen de opvolger Olympus. Voor de opnames van deze plaat trok het viertal twee weken naar Texas. In dezelfde studio namen eerder bands als Polyphonic Spree, Slobberbone en Centro-Matic hun platen op. Van deze bands figureren er op Olympus een paar als gastmuzikant.

Onlangs was de band te gast in De Wereld Draait Door, waar ze een stukje speelden van ‘Wrong Way Out’. Dit nummer neurie je zo mee. Uiteraard komt het vanavond ook voorbij in Vera. The Horse Company blijkt wel meer potentiële hits op het repertoire te hebben, waaronder ‘Own Sweet Time’ en ‘Wait For You To Call’. In deze nummers lijken de Foo Fighters niet ver weg, als je let op de opbouw, de rauwe uithalen en de stevige gitaren.   
Deze rocknummers wisselen de heren af met het funky ‘Cornershop’ en het gevoelige ‘Took Me Long To Remember’. De grote zaal van Vera is wel eens voller geweest, maar de band wordt in ieder geval enthousiast ontvangen. Bij het liedje ‘Between Words And Lies’ speelt violiste Margot verdienstelijk mee (een voormalig medewerkster van Plato in Groningen).

Na het laatste nummer roept een toehoorder: Spelen gvd! Gitarist/zanger Vincent roept droog: “Dat moeten we even overleggen”. De gebeden worden verhoord met een toegift. Het verzoeknummer ‘Master Of Minds’ van twee liefhebbers vlak voor het podium wordt ook nog even ingewilligd. Sympathiek, die mannen van The Horse Company.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen