Sfeervolle CD Presentatie Audiotransparent in de Groninger Schouwburg Sfeervolle CD Presentatie Audiotransparent in de Groninger Schouwburg

Ook de Sint heeft een oogje op het nieuwe album

, Henk Veenstra (foto's en tekst)

Sfeervolle CD Presentatie Audiotransparent in de Groninger Schouwburg

Ook de Sint heeft een oogje op het nieuwe album

Henk Veenstra (foto's en tekst) ,

Gebeurtenis: CD presentatie "Chekhov Guns" in de Groninger Stadsschouwburg

Ook de Sint heeft een oogje op het nieuwe album

De Groninger Band Audiotransparent heeft met een bijzonder concert hun nieuwe CD Chekhov Guns gelanceerd.

350 bezoekers kwamen er af op deze avond die, volgens eigen zeggen, een totaalconcept beloofde te worden. Als voorprogramma was de bevriende band The Black Atlantic gevraagd. Deze Groninger Band rond Geert van der Velde heeft onlangs "In A Cabin With" sessies uitgebracht. Uiteraard te koop maar volgens Radioheadprincipe eventueel gratis te downloaden. Dit is al een flink succes te noemen, want dit is ondertussen al meer dan 50.000 keer gebeurd.

De band lijkt steeds soberder te klinken. Er worden voornamelijk akoestische instrumenten gebruikt . Wellicht een gevolg van een flinke bandwisseling. Volgens van der Velde was hij het enig overgebleven bandlid van de oorspronkelijke bezettting. De Groninger scene van bands die sfeervolle luistermuziek maakt lijkt steeds meer met elkaar te versmelten, zo is de singer/songwriter Kim Janssen ondertussen ook deel uit gaan maken van The Black Atlantic. Voor liefhebbers van onder andere Fleet Foxes was het genieten in de Schouwburg, vocaal heeft The Black Atlantic veel te bieden. Binnenkort is the Black Atlantic te zien op onder andere Eurosonic en op het SXSW festival in de USA.

In de korte bierdrinkpauze kon de speciaal voor deze avond samengestelde expositie van kunstenaar/ontwerper Peter Boersma worden bekeken. Boersma tekende voor het hoesontwerp van de vorige CD "Nevland" . De originele illustratie hing er er ook bij en is blijkbaar nog steeds te koop.

Daarna kwam onder luid applaus de band Audiotransparent op in de behoorlijk volle Schouwburg. Ze hadden flink uitgepakt voor deze avond met VJ's die hun beelden (soms live) projecteerden op grote schermen achter de band. Tevens was de band uitgebreid met extra strijkers en een trompettist. De set werd overtuigend gespeeld en deze thuiswedstrijd leverde enthousiaste reacties op uit de zaal. De band is duidelijk gegroeid met deze nieuwe plaat. Toch blijf ik persoonlijk hopen op meer songs met sterkere zanglijnen zoals het nummer "Draw yourself a Tree" van de vorige CD of "Never Let her slip away" die op de nieuw plaat staat, maar dat is helaas geen eigen nummer. Aan het eind van het optreden kwam er nog een verkoopshowtje van de band: zanger Bart Looman tipte het publiek na afloop de CD te kopen als sinterklaaskadootje. Ze hadden al een stapeltje voorzien van een mooi pakpapiertje en een zelf geschreven gedichtje, makkelijker kan het niet. De totaalconcept avond werd afgesloten met een DJ set van enkele bevriende leden van de band LPG.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen