Latin Dance Night 2009 Latin Dance Night 2009

“Put your manos in the air” in de Oosterpoort

, Iris Engelsman

Latin Dance Night 2009

“Put your manos in the air” in de Oosterpoort

Iris Engelsman ,

De 16e editie van de Latin Dance Night bestond uit ruim 1800 festivalgangers, dansworkhops en demo’s, hoge hakjes en pakken en, niet te vergeten, veel grote muzikale namen uit de Latin hoek. Waaronder Sonora Carruseles, José Alberto, Trafassi en Sergent Garcia

“Put your manos in the air” in de Oosterpoort

De ingrediënten zijn er. Danslustige bezoekers, latinklanken vanuit de Grote Zaal, de Kleine Zaal en de beide foyers, publiek dat voor de gelegenheid gekleed en gestemd is en een uitermate ontspannen sfeer. Latin Dance Night 2009 verloopt op rolletjes. Maar toch rijst tijdens deze 16e editie de vraag: Wat is nou de bepalende factor die dit dansfestival in de Oosterpoort een Latin Dance Night maakt?
 
Aan de line-up kan het niet liggen. Die is latin genoeg. Colombia is vertegenwoordigd in de vorm van salsaband Sonora Carruseles die met hun opzwepende reeks aan salsahits kan rekenen op een volle, dansende zaal en heel veel blije gezichten. Van Suriname (Trafassi, met als hoogtepunt “Kom uit die bananenboom”) in de foyer, belanden de bezoekers via een Silent Salsa workshop op de Antillen (Cache Deluxe, dat zich waagt aan een cover van Damaru’s “Mi Rowsu”). Door naar de Kleine Zaal waar de Groninger dansscholen alles uit de kast halen tijdens hun workshops en demo’s en uiteindelijk weer terug naar de Grote Zaal, waar Dominicaan en salsagrootmacht José Alberto “El Canario” zijn salsa romantica de zaal influit. Tussendoor krijgen de salsaraggamuffinreggae-klanken van het Cubaans/Franse Sergent Garcia (“Adelita”, “Medicine man”) de poppetjes ook lekker aan het dansen. Een leuke, speelse noot in de programmering.
 
Ook de bezoekers dragen aardig bij aan het latingevoel. Ze dansen er driftig op los in alle hoeken, en de jurkjes, pakken en haarlak zijn niet van de lucht. De Oosterpoort ademt een ontspannen en feestelijke festivalsfeer met zeer zeker een latin-tint, maar toch waan je je vanavond gevoelsmatig niet écht in een latinomgeving. Zou het dan toch iets ongrijpbaars zijn als de entourage? Wat is er nog meer nodig om De Oosterpoort voor deze gelegenheid om te toveren tot een warm latin bad? Of doet dit niet terzake en maken de huidige ingrediënten van de Latin Dance Night het menu al zo succesvol dat we afgelopen zaterdag alweer de 16e succesvolle editie hebben kunnen bezoeken? 3voor12/Groningen is benieuwd naar de 17e. Tot volgend jaar!
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen