EuroSonic/Noorderslag in recordtempo uitverkocht EuroSonic/Noorderslag in recordtempo uitverkocht

“Hoe meer mensen achter het net vissen, hoe sneller het gaat”

, Atze de Vrieze

EuroSonic/Noorderslag in recordtempo uitverkocht

“Hoe meer mensen achter het net vissen, hoe sneller het gaat”

Atze de Vrieze ,

Crisis of niet, EuroSonic/Noorderslag raakte dit weekend in recordtempo uitverkocht. Zaterdag om tien uur ging voor voorverkoop in, om 13:00 uur waren de kaarten voor de zaterdag op. Aan het eind van de middag was voor donderdag en vrijdag – de beide EuroSonic-dagen – geen kaart meer te krijgen. “Dat is een record”, zegt directeur Peter Sikkema.

“Hoe meer mensen achter het net vissen, hoe sneller het gaat”

EuroSonic/Noorderslag raakte dit weekend in recordtempo uitverkocht. Zaterdag om tien uur ging de voorverkoop van start, om 13:00 uur waren de kaarten voor de zaterdag op. Aan het eind van de middag was voor donderdag en vrijdag – de beide EuroSonic-dagen – geen kaart meer te krijgen. “Dat is een record”, zegt directeur Peter Sikkema. “Vorig jaar ging het ook snel, maar toen duurde het nog een week voor EuroSonic uitverkocht was. Hoe meer mensen achter het net vissen, hoe sneller het de volgende keer gaat.”

Het festival is al jaren een populaire plek om het jaar te openen. Tijdens EuroSonic stellen zo’n 200 Europese bands zich aan het publiek voor in zalen en cafés in de Groningse binnenstad, op zaterdag zijn de grootste Nederlandse talenten bijeen in de Oosterpoort. Op het programma dit jaar staan onder meer Flinke Namen, Aux Raus big band en The Mad Trist. “Het lijkt erop dat mensen bewust kiezen voor een festival als Noorderslag. Het is er gemakkelijk om in een paar dagen enorm veel talent te spotten.”

Om de kaartverkoop hoeft de organisatie zich geen zorgen te maken, maar de promotiecampagne gaat gewoon van start. Zo zullen er net als altijd posters op straat komen te hangen. “Ons belangrijkste doel is om de bands te promoten. We zullen veel promotie op radio en tv doen. Ook mensen die geen kaartje hebben, zullen een hoop van het festival mee kunnen krijgen."

Bekijk het volledige programma van EuroSonic/Noorderslag in Hooikoorts.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen