Brandstichting in Vera, met als vermoedelijke dader: C-mon & Kypski Brandstichting in Vera, met als vermoedelijke dader: C-mon & Kypski

‘C’mon and make my day!’

, Tiemen Hiemstra (tekst) & Bernhard Vaartstra (foto's)

Brandstichting in Vera, met als vermoedelijke dader: C-mon & Kypski

‘C’mon and make my day!’

Tiemen Hiemstra (tekst) & Bernhard Vaartstra (foto's) ,

Na een jaar lang in de studio opgesloten te hebben gezeten zijn ze terug, C-mon & Kypski. Als de professor die na een jaar uit zijn lab komt met een wondermiddel, zijn zij uit hun hol gekropen met de nieuwe plaat: We are square. Nu maar hopen dat het aanslaat

‘C’mon and make my day!’

 C-mon & Kypski is weer terug onder de mensen! De band die dance mengt met alles wat je maar kan bedenken, had zich voor het maken van hun vierde album een jaar lang opgesloten in de studio en is inmiddels uit hun hol gekropen  met de nieuwe plaat: We are square.

 
De vraag is dan natuurlijk of ze, na zo lang geïsoleerd te zijn geweest, nog wel live optredens kunnen geven; of ze niet mensenschuw zijn geworden. Het publiek heeft goede hoop, want zelden is de Vera zo vol geweest; van voor tot achter is hutjemutje nog voorzichtig uitgedrukt. En ze krijgen gelijk,  C-mon & Kypski  is niets verleerd. Ze bakken Vera op deze vrijdagavond tot ver boven kookpunt.
 
Het geheime wapen daarvoor is de gevarieerde set. Met oude meezingers als ‘Bumpy road’ en ‘Make my day’ en nieuwe nummers die uiteenlopen van China-like tot balkanswing. Vooral het nieuwe ‘Ghouls’n Ghost’ valt op. Deze griezeltrack zou zo introtune van de (moderne) Adams Family kunnen zijn.
 
Nu is er geen goede variatie zonder cohesie. Dus hebben de masters of ceremonie ook gezorgd voor wat samenhang: Alle nummers zijn zo dansbaar als een vloer met hete kolen.
 
Het was groots, het was compleet en bovenal loei en loei heet. Zodat ‘Burning hot’ vanavond het meest toepasselijke nummer was en iedereen op z’n knieën mag gaan om God te danken. C-mon & Kypski is terug!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen