Dio op zegetocht in Simplon Dio op zegetocht in Simplon

Het is z'n swagger, baby

, Iris Engelsman (tekst)

Dio op zegetocht in Simplon

Het is z'n swagger, baby

Iris Engelsman (tekst) ,

Met zijn eerste studio album ‘Rock & Roll’ op zak, reist Dio het land door om op de podia z’n plaat kracht bij te zetten. Alom lof, van 3voor12 tot TMF en in het bomvolle Simplon is het niet veel anders. Gespot: pretogen van zowel de artiest als zijn volgelingen in Groningen

Het is z'n swagger, baby

 

Dio’s album Rock & Roll verraadt dat de stukjes in zijn leven aardig op hun plek zijn gevallen. Begin dit jaar was de tijd rijp voor een album waarin Dio open en eerlijk kan terugblikken op zijn pittige jeugd die, hoe moeilijk ook, tegelijk de grootste inspiratie en aanzet vormde om zijn verhalen te gaan vertellen. Label Topnotch en vrienden Twan en Willy van The Opposites en anderen voegden respectievelijk de daad, de ondersteuning en de muziek bij het woord, nog een flinke dosis artistiek talent van Dio’s kant erbij en fastforward naar een jonge man van 20 jaar die, zichtbaar genietend, als een rasentertainer zijn Groningse aanhang in Simplon uit hun dak laat gaan.
 
Van alles wat, vanavond in Simplon. De jonge jeugd is vertegenwoordigd, wat hiphoppers, natuurlijk wat meisjes vooraan bij het podium en wat verder naar achter in de zaal de ‘oudere jongeren’. Het zegt iets over de brede toegankelijkheid van Rock & Roll. Het is camp en het is diep, het is dansbaar en luisterbaar, het is eerlijk en het is lekker. Een dagboek, een dansvloer en een knipoog. Opgewarmd door voorprogramma Lekker Los, is het dan ook bovenstaand waar we op wachten. 
 
Tijdens de Op Volle Toeren tour met Flinke Namen en The Opposites, gaf Dio Groningen in De Oosterpoort al een voorproefje van zijn plaat. In de tussenliggende periode heeft het publiek Rock & Roll ogenschijnlijk goed beluisterd, want de nummers worden vanavond woord voor woord meegezongen, tot plezier van Dio, zijn DJ en zijn makker Sef van de Flinke namen. Dio neemt ons mee in z’n tijdmachine langs het gemis van zijn vader (Papa), naar een kritische zelfbeschouwing (Probleem), via verwijzingen naar zijn collega’s van The Partysquad (Stuk) naar oude en nieuwe single Tijdmachine en Aye.
 
Hij moet het stellen zonder al teveel entourage, maar houdt het publiek bij de les door zijn enthousiasme, energie en zijn talent om te entertainen. In Het Is Je Boy vraagt hij zich af wat het is: “Komt het misschien door m’n gedrag, komt het misschien door hoe ik loop…” maar het is definitely zijn swagger, zoals hij zelf ook al concludeert: Dio zit dicht op zijn talent en dat straalt er vanaf. Veel te snel neemt hij alweer afscheid, Rotterdam wacht, Simplon tevreden achterlatend.
 
Na de show is er toch nog kort de tijd voor een interview, waarbij ondergetekende zich na het beluisteren van Rock & Roll vooral afvraagt of Dio bij het teruggaan in de tijd naar de persoon waar hij naar refereert, zich voor kon stellen dat hij ooit op dit punt in zijn leven zou staan: “Dit had ik nooit verwacht. Vooral ook omdat ik er niet mee bezig was. Ik had niet zozeer een doel in mijn leven destijds.” Op de vraag of hij het gevoel heeft dat hij nu op de plek is waar hij moet zijn, of ‘het nu klopt’, antwoordt hij: “Ik geniet van wat er nu gebeurt, van hoe mijn leven nu is, maar het lijkt alsof er nooit voldoening is. Ik wil altijd een stap hoger.”  Wat is dan je volgende stap? “Nieuwe singles, muzikaal blijven groeien en hopelijk over een tijd een nieuw album.” Na de intensieve terugblik van de afgelopen periode, lijkt Dio nu vooruit te kijken. Die zien we dan ook vast nog terug, in Groningen.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen