New Attraction: Lekker smooth New Attraction: Lekker smooth

Urban festival viert zevende editie in de zon

, Iris Engelsman

New Attraction: Lekker smooth

Urban festival viert zevende editie in de zon

Iris Engelsman ,

De ongeveer 5.000 bezoekers van New Attraction maakten relaxed hun rondes langs BMX, fashion, hiphop, graffiti en meer...

Urban festival viert zevende editie in de zon

De zevende editie van New Attraction, het jaarlijkse urban festival aan de Kardingeplas in Groningen, verliep uitermate relaxt, mede door de programmering, de locatie en het zomerzonnetje. Zo’n 5.000 bezoekers, van jong tot oud, vonden de weg naar de festivallocatie, waar ze getrakteerd werden op een breed urban programma.

Waaronder shows van Jiggy Dje, Maikal X (voormalig lid van hiphop/reggaeformatie Postmen), Spacekees, Kraantje Pappie, Us en Amo-lab, die weinig moeite hadden om het zeer divers amengestelde publiek te entertainen. Naast muziek, waren er breakdance shows te bewonderen, evenals duizelingwekkende BMX-demo’s, graffiti, mode en media… er was veel te zien en te horen.

 

Nieuw dit jaar was de professioneel ingerichte Media Corner, in samenwerking met FunkiMag, waar artiesten geïnterviewd werden. Ook de Fashion Corner maakte dit jaar voor het eerst haar opwachting, hier werd onder andere het nieuwe kledingmerk Boys and Bitzches verkocht, maar ook artiesten konden er hun merchandise kwijt.  

 

Het Amerikaanse hiphopcollectief Onyx sloot het festival af met een energiek optreden, waarbij lid Sticky Fingaz de speakers besteeg en als podium gebruikte. Uiteraard tot groot vermaak van het publiek.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen