Subbacultcha en Wham!Wham! vieren eigen feestje in Groningen Subbacultcha en Wham!Wham! vieren eigen feestje in Groningen

“Met deze line-up én gratis bier kan het niet mis gaan”

, Atze de Vrieze

Subbacultcha en Wham!Wham! vieren eigen feestje in Groningen

“Met deze line-up én gratis bier kan het niet mis gaan”

Atze de Vrieze ,

Zelfs als je geen Eurosonic/Noorderslag kaartje hebt, kun je komend weekend heel wat bands zien in de Groningse binnenstad. Ook Leon Caren van Subbacultcha viert zijn eigen feestje. Dat doet hij samen met label Wham!Wham! op zaterdagmiddag in het voormalige ANWB-kantoor naast de Oosterpoort. “We moeten onze eigen P.A. meenemen.”

“Met deze line-up én gratis bier kan het niet mis gaan”

Zelfs als je geen Eurosonic/Noorderslag kaartje hebt, kun je komend weekend heel wat bands zien in de Groningse binnenstad. Op donderdag en vrijdag bij 3VOOR12 op de Grote Markt bijvoorbeeld, in cd-winkel Plato of drie dagen lang Live in diverse Groningse Livingrooms. Ook Leon Caren van Subbacultcha viert zijn eigen feestje. Dat doet hij samen met label Wham!Wham! op zaterdagmiddag in het voormalige ANWB-kantoor naast de Oosterpoort. “We moeten onze eigen P.A. meenemen.”

Volgens Caren is het niet meer dan normaal dat steeds meer organisatoren hun eigen mini-Eurosonic organiseren. “Ik kom al een paar jaar op het SXSW festival in Texas, en daar is het heel normaal. Er zijn ongelofelijk veel bands in de stad, die over het algemeen overdag niets te doen hebben en dus best nog een keer willen spelen. Tijdens het officiële programma spelen zo veel bands tegelijk dat je lang niet alles kunt zien. En bij de belangrijkste bands kom je moeilijk binnen, omdat iedereen daar heen wil. Zo’n festival als Eurosonic is gewoon de ideale aanleiding om een feestje te organiseren.”

Uiteraard put Caren vooral uit zijn eigen scene. Op de avond van Subbacultcha en Wham!Wham! spelen onder meer Eklin en Daily Bread, die ’s avonds in de 3VOOR12 zaal spelen op Noorderslag. Daarnaast staan er bands als The Moi Non Plus, Eva Braun en The Suicidal Birds. Een aantal van die bands spelen ook een dag eerder op een feestje van Subroutine. “Het wordt een leuke middag. Met deze line-up en gratis bier kan het niet mis gaan!”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen