Popprofessionals Popprofessionals

Vrijplaats #20

, tekst: Chris Dekker

Popprofessionals

Vrijplaats #20

tekst: Chris Dekker ,

3VOOR12/Noord-Holland werkt samen met de Alkmaarsche Courant. Elke donderdag in de krant én op deze site: Vrijplaats 3VOOR12. Vandaag is het woord aan Chris Dekker, redacteur van 3VOOR12/Noord-Holland. Over de drie B's: bandjes, bier en bekenden.

Vrijplaats #20

Zo ergens in het voorjaar komt er het moment dat je je realiseert dat het festivalseizoen begonnen is. Het zonnetje schijnt, je zit met afgeritste pijpen tussen de platgetrapte bekertjes in het gras, je neemt een slok van je biertje terwijl er verderop een coole band speelt. Magisch!
 
Voor de zogenaamde popprofessionals begon het festivalseizoen al in januari. Met Eurosonic/Noorderslag om precies te zijn, nu alweer twee weken geleden. Twee dagen lang speelden er tientallen opkomende Europese bands door heel Groningen en tijdens Noorderslag, de derde dag, speelde al het nieuwe Nederlandse talent in een zaal of tien van de Oosterpoort. Een van de weinige echt Noord-Holland bands was King Jack, dus volgend jaar willen we natuurlijk meer regionale bands in Groningen zien. Waar waren bijvoorbeeld de NH Pop Live deelnemers? Een gemiste kans om te laten zie wat Noord-Holland aan talent in huis heeft.

Overdag zijn er seminars en omdat Groningen nogal geïsoleerd is, is iedereen 24/7 bezig met de drie B’s: bandjes, bier en bekenden. De eerder genoemde popprofessionals zijn boekers, programmeurs, bandleden, pers, platenbazen, radiomakers, managers en nog veel meer. Naarmate de dag vordert verliest het woordje ‘professional’ echter nogal aan glans. Het bier stroomt vanaf een uur of drie ‘s middags rijkelijk en in de nachtelijke uren is Groningen dan ook bevolkt door redelijk bezopen ‘professionals’. 
 
Café’s zijn bijna 24 uur per dag open en af en toe wordt je om je nek gevlogen door dat ene verlegen meisje van die ene platenmaatschappij, die niet zo goed tegen bier blijkt te kunnen. Ook de Febo is bijna constant open en daar worden ’s nachts met een frikandel erbij de meeste afspraken gemaakt. 

Naast alle nieuwe muziek hoor je deze drie dagen alle nieuwtjes over en van festivals, bands en podia en zo liep ik de enthousiaste mensen van Poppodium Alkmaar regelmatig tegen het lijf, die druk bezig waren met promotie van het podium en het zoeken van geschikte acts voor het komende jaar. Het echte festivalseizoen moet natuurlijk nog beginnen, maar vanaf volgende week hebben we weer een poppodium in Alkmaar. Hoe mooi is dat?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen