Festivalverslag deel 2: Eurosonic Noorderslag dag 1 & 2

De hoogte- en dieptepunten!

Sander Nieuwenhuijsen & Hedwig Hibma ,

Volg hier de belevenissen van de redactie van 3voor12/Groningen tijdens de eerste twee dagen van Eurosonic Noorderslag!

De hoogte- en dieptepunten!

3voor12/Groningen redactieleden Sander Nieuwenhuijsen en Hedwig Hibma gingen, gearmd met fotograaf, op pad om de hoogte- en dieptepunten van Eurosonic Noorderslag dag 1 & 2 voor jou op een rijtje te zetten!

Eurosonic Noorderslag - donderdag

Nina Kinert wordt in Huize Maas begeleid door maar liefst twee drummers, cello en gitaar. Ze bewijst niet alleen prachtig te kunnen zingen in haar megahit ‘Beast’, maar ook binnen haar genre erg veelzijdig te zijn. En ondanks alle technische problemen verliest ze niet haar kracht en charme.

Bij Vindicat doorbreekt de Britse Esser alle grenzen tussen muziekstijlen. Pop, rock, reaggae en zelfs punk. De band speelt het met veel enthousiasme en gemak. En daar kan zelfs het rare kapsel van de zanger van Esser je niet van afleiden.

Maar de temperatuur in Vindicat stijgt pas echt als Deichkind hun debuut op Nederlandse bodem maakt. Gehuld in vuilniszakken en beplakt met fluorescerende glowsticks is het niet bepaald haute couture voor de ‘Duitse Jeugd van Tegenwoordig’. Over diepgang en originaliteit in de beats en Duitse teksten valt misschien te twijfelen. Maar op een festival met talloze zichzelf zeer serieus nemende bands en verveeld kijkende professionals is het zeker een fijne afwisseling. Fitness apparatuur, rubberboot, opblaaskasteel, confetti, waterpistolen, achtergrond ‘dansers’ en toeters werken ook zeker sfeer verhogend. De vraag is hoe lang de freakshow origineel en leuk blijft, maar vooralsnog was het het beste feest op Eurosonic en zal het ons niet verbazen als we Deichkind op bijvoorbeeld Lowlands terug zullen zien!

 

 

Eurosonic - vrijdag

Duo’s zijn hip tegenwoordig en zie daar the Black Box Revelation uit België. Er zit onwijs veel power in de nummers, maar het feit dat ze enkel met een drummer en gitarist zijn, lijkt toch een beetje een beperkende factor voor de variatie. Het optreden in Vera is makkelijk samen te vatten; veel passie en vooral hard.

Het is misschien nog wat vroeg, maar met volle overtuiging pompen de jongens van Nobody Beats the Drum hun muziek de Puddingfabriek in. Langzaam stroom de Pudding vol en het publiek wordt even goed wakker geschud. Nu wordt er gelukkig uitbundig gedanst, met een klein beetje hulp van de gratis uitgedeelde ‘wodka-pudding’.

 

Met zijn krachtige stem en nummers over gevoelige onderwerpen, weet de Britse singer-songwriter Frank Turner het publiek in Huis de Beurs kippenvel te bezorgen. Tijdens het optreden laveert hij tussen een lach en een traan. Zo brengt hij met 'Long Live The Queen' een ode aan een overleden vriendin en schakelt hij vrij eenvoudig over naar een nummer over een uit de hand gelopen stapavond.  Frank Turner is een charmante artiest die het beste tot zijn recht komt in een intieme setting. Eind februari kun je hem weer zien in Vera, samen met The Gaslight Anthem.