Eurosonic Noorderslag uitgelicht: The MOOod is er klaar voor Eurosonic Noorderslag uitgelicht: The MOOod is er klaar voor

Met charme kun je een heel eind komen

, Hedwig Hibma

Eurosonic Noorderslag uitgelicht: The MOOod is er klaar voor

Met charme kun je een heel eind komen

Hedwig Hibma ,

De Roemeense band The MOOod speelde op de eerste dag van Eurosonic Noorderslag in Huis de Beurs. Zij worden op de voet gevolgd door MTV Romenia. Dit maakt nieuwsgierig en daarom trekt 3VOOR12/Groningen de jongens even aan hun leren jasje voor een kort interview

Met charme kun je een heel eind komen

 
The MOOod bijt op de eerste dag van Eurosonic Noorderslag het spits af en komt voor een halfgevulde zaal te staan. Het publiek moet er nog een beetje inkomen. De band laat zich niet uit het veld slaan en speelt enthousiast de indie/garage nummers van hun demo. Een volledig album zal rond de zomer van 2009 verschijnen. Plots baant een cameraman zijn weg door het publiek en dat blijkt er een van MTV te zijn. 
 
Na het optreden wil de band graag even wat vragen beantwoorden. Zanger Marius Moise toont (typisch Roemeense?) hoffelijkheid met een handkus. Dan stellen de andere bandleden zich voor: Bogdan Spirea (drums), Mircea Voloh (gitaar) en Horia Stere (bas). Die camera's van MTV blijken The MOOod te volgen samen met ProFM, een groot Roemeens radiostation.
 
Hoe groot is de band eigenlijk in hun thuisland? “Het begint te komen. We hebben de band opgericht in 2006. Pas sinds twee jaar is het klimaat voor bandjes wat beter en worden er muziekfestivals georganiseerd. In 2008 mochten we optreden tijdens de tweede editie van B'estfest, het grootste festival in Roemenië. Headliners waren Kaiser Chiefs en Nelly Furtado.” Hij noemt in zijn enthousiasme nog wel tien namen. “In de zomer van 2008 waren we ook de openingsact voor een concert van Lenny Kravitz in Boekarest!”
 
Goed bezig dus, deze vier jongens. Volgens hun manager is er tijdens Eurosonic Noorderslag al wat interesse getoond en zijn ze dankbaar voor deze kans om zich voor te stellen aan het Nederlandse publiek.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen