Geweldige show van The Toasters op de laatste dag van het Gideonfestival Geweldige show van The Toasters op de laatste dag van het Gideonfestival

Goede programmering compenseert voor twee avonden die wel erg vroeg ten einde kwamen

, Matthijs Sorgdrager (tekst) & Paul de Groot (foto's)

Geweldige show van The Toasters op de laatste dag van het Gideonfestival

Goede programmering compenseert voor twee avonden die wel erg vroeg ten einde kwamen

Matthijs Sorgdrager (tekst) & Paul de Groot (foto's) ,

Zondag sloot het Gideonfestival af met vrolijk noten van grote namen als The Toasters en New Cool Collective

Goede programmering compenseert voor twee avonden die wel erg vroeg ten einde kwamen

En dan is het alweer zover. De derde en laatste dag van het Gideon festival heeft zich aangediend. Wat vorig jaar alleen de eerste dag gebeurde, gebeurt nu op zowel vrijdag, als zaterdag. Een bezoekje van de politie. Het geluid moet uit. Hoe het precies zit weten de barmedewerkers ook niet maar het is wel een behoorlijke domper als blijkt dat de organisatie van hét muziekfestival van Groningen zijn zaakjes toch niet echt op orde blijkt te hebben.
Dat niet alle bezoekers er zo over denken blijkt maar weer. Op de derde dag zie je de laatste restanten van twee dagen en twee nachten feest moe maar voldaan rond strompelen over het terrein. Op zoek naar hun dealer of het goa podium. Vooral het goa podium is het vermelden waard! De decoratieartiesten hebben prachtig werk geleverd en ook bij daglicht staan de reusachtige bloemvormige “dingen”als een huis!
Te midden van deze mengeling van vergane glorie van de kant van de bezoekers en een professioneel ogend festivalterein met een heus koffie standje, geeft op het hoofdpodium de wereldberoemde ska band The Toasters een geweldig concert weg. The Toasters, voor wie nog nooit van deze grootheden heeft gehoord, spelen een mengeling van de two-tone ska zoals Madness en The Specials dit speelden en de latere, meer maatschappelijk geëngageerde skapunk zoals de Hardheid die een dag tevoren speelde. De vele bezettingswisselingen lijken The Toasters niet te hebben gedeerd. De band speelt, ook bijna dertig jaar na de oprichting, nog retestrak en krijgt met klassiekers als East Side Beat en Matt Davis, al snel het voltallige publiek aan het skanken.
New Cool Collective, dat later op de avond speelde heeft ondergetekende, vanwege goede verhalen over The Asteroids Galaxy Tour op Noorderzon (die volledig bevestigd werden!) moeten laten schieten maar als deze Amsterdamse heren op het Gideonfestival net zo’n feestje bouwen als bij hun andere optredens moet dat goed gekomen zijn.
Al met al kan teruggekeken worden op een leuk festival met een ijzersterke programmering dat echter, twee dagen achter elkaar, wel héél erg vroeg ten einde kwam. Of zou de organisatie zijn bezoekers een beetje op tijd op bed willen hebben…?
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen