If you feel like dancing, dance with Bishop Allen

Een zonnige afsluiting van een zonnige dag

Charlotte Akerboom ,

Een zonnige dag verdient een vrolijke band. En zo kan Bishop Allen zeker gekarakteriseerd worden. Vanaf de eerste noot wordt er een opgewekte show neergezet in Vera. De heren en dame van Bishop Allen hebben zelf overduidelijk plezier in het optreden, ook zij lijken bevangen door het zomerweer

Een zonnige afsluiting van een zonnige dag

Bishop Allen, een indiepopband uit Brooklyn, New York, bezocht Vera al twee maal eerder de laatste anderhalf jaar. Vlak na de release van hun nieuwe album ‘Grrr...’ verblijden zij Vera opnieuw met een bezoekje. De bij tijd en wijle wat onbeholpen overkomende vaste kern van Bishop Allen, Justin Rice en Christian Rudder, danst actief en grappig. Deze mannen worden begeleid door een drummer, een verlegen meisje achter een xylofoon en een jong ogende basgitarist met weelderige lokken.
 
De veelal uptempo nummers nodigen vanaf het eerste nummer uit tot een uitbundig dansje of toch op zijn minst wel tot een lichte gewichtsverplaatsing van het ene op het andere been. Na een aantal nummers wenkt zanger Justin Rice het publiek naar voren: "Come on… together, because the next song is about togetherness" en Vera gehoorzaamt gewillig. Wij dansen maar wát graag dichter bij deze zonnige types. Het liedje ‘click click click’, bekend uit een fotocamera reclame, mag niet ontbreken op deze avond.
 
Het vrouwelijke bandlid slaat, verborgen achter haar zwoele pony, op een aandoenlijke wijze op haar xylofoon, alsof ze bang is haar opperste concentratie te verliezen. Halverwege het concert zorgt zij voor een lief intermezzo, waarbij ze, zingend als een zuchtmeisje en slechts begeleid door een ukalele, het publiek zwijgzaam laat staren naar haar prachtige verschijning.
 

Nadat ook zij een uptempo nummer mag zingen neemt Justin Rice de microfoon over en de opgetogenheid zet zich onverstoord verder. Om het geheel nog wat speelser te maken wordt een melodica wordt tevoorschijn getoverd. De sympathieke bandleden zingen in de toegift “If you feel like dancing… dance with me!”. Nou Bishop Allen, dat hebben we gedaan!