Alles valt op zijn plek tijdens de groots aangepakte CD presentatie van Kim Janssen

“Het voelt een beetje alsof ik jarig ben”

Sander Nieuwenhuijsen (tekst) ,

Awkward I, LPG, Audiotranparent, Lucky Fonz III, the Major City Band en veel publiek. Allen verzameld in de Noorderkerk voor de presentatie van de debuut CD van singer-songwriter Kim Janssen; ‘The Truth is, I am always responsible’

“Het voelt een beetje alsof ik jarig ben”

 

Eindelijk kan de twintigjarige singer-songwriter Kim Janssen ook zeggen ‘en mijn CD is na afloop achter in de zaal verkrijgbaar!’ De afgelopen twee jaar speelde hij soms met de grote Major Cities Band, maar vooral veel intieme shows. Daarnaast werkte hij aan zijn debuut ‘The Truth is, I am always responsible’. Een plaat om trots op te zijn, bewees hij afgelopen zaterdag in de Noorderkerk.

Zijn ouders namen hem vroeger nog mee naar de diensten in de Noorderkerk, tegenwoordig staat de kerk al een tijdje leeg. Ruimte genoeg dus om nog een aantal bevriende bands uit te nodigen. Awkward I opent de avond, gevolgd door LPG. Audiotransparent speelt een aantal nieuwe nummers, in akoestische setting. De Amsterdamse singer-writer Lucky Fonz III speelt tot slot een aantal nummers van zijn nieuwe CD ‘A Family like yours’, die hij voor een deel in Groningen schreef.

Dan is het tijd voor Kim Janssen, ondersteund door de volledige Major Cities Band, dus met blazers, strijkers en koor. Iedereen luistert vol bewondering naar de persoonlijke nummers, ondersteund door de akoestiek van de kerk. Janssen kan niet vaak genoeg zijn dank uitspreken. “Het voelt een beetje alsof ik jarig ben.” Aan het eind spelen alle eerder genoemde bands nog eigen versie van een nummer van het debuut samen met. Tot slot worden alle muzikanten het podium opgevraagd voor een gezamenlijke finale. Na een lang en welverdiend applaus zingt hij nog een nummer in zijn eentje. 5 mei is Kim Janssen weer op Bevrijdingsfestival te zien.