3voor12 Gelderland

4df19: Charlotte Adigéry is één van de revelaties van Valkhof 2019

Nieuwe electrokoningin laat niet met zich sollen en neemt ons spelenderwijs mee in haar electropopwereld

Gent begint een aardige melting pot van muziekstijlen te worden. Charlotte Adigéry is met grote kans een act die men in de gaten moet houden of al doet na wat aandacht op verscheidene festivals en een Pitchfork-item. Haar stijl die al in een ontwikkeling was tijdens de periode met haar project WWWater komt nu tot bloei in haar solowerk. Tot bloei, betekent tot uitbarsting. Is het allemaal met een knipoog; is het een bewuste provocatie; is het de grenzen opzoeken van de indiepopwetten? Enkel zij weet het.

Op het podium is het menens. Met een onuitwisbare glimlach. Aan de electro short ook weinig. Verrassende tempowisselingen, dansbaar, maar verhullend en intrigerend. Het is minimalistisch zonder afbraak te doen, sterker nog, het versterkt juist het stemgebruik van madame Adigéry. Zij doet de onbeat lyrics en ook de melancholische en dromerige achtergrond met gemak. Beyoncé? Ook de Franse taal is ze meester. Stromae? Met meer volwaardige muziek en pit. 'Paténipat' is de 'Papaoutai' voor de snobistische electrolover.

Het sterkste punt is wel: ze laat zien plezier te hebben in haar optredens en dat werkt aanstekelijk. De muzikaal begeleider Boris Pupul kent zijn cues en zo nemen de tracks keer op keer een boeiende en verontrustende wending. Het maakt de live performance zeer vermakelijk en onderhoudend. Het klinkt als het nachtleven waar niet alles pluis is. Een gevoel van pluche dat de tekst onderuit haalt. De thema’s verweven in de verrassende tracks zijn namelijk niet mis. Het gebrek aan persoonlijk vrijheden, uiterlijke veroordeling, seksisme. Sta haar niet in de weg, maar ga wel naar de shows.

HET MOMENT
Het zijn er een aantal. De chemie tussen haar en Boris Pupul is zo mogelijk nog uitbundiger dan de muziek. Ook de resulterende lach en gil komen volledig tot zijn recht in de luchthartige tracks. Keer op keer.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12