3voor12 Gelderland

Crowdfunding ernstig zieke muzikant Kristian Strik van The Naked Sweat Drips

Uitbehandeld, maar nog niet uitgespeeld

De Boxmeerse gitarist Kristian Strik van rockband The Naked Sweat Drips is voor de derde keer gediagnosticeerd met een hersentumor. Na twee eerdere tumoren, operaties en nabehandeling, is genezing ditmaal niet mogelijk. Kristian heeft hierdoor niet meer lang te leven. Kristian en The Naked Sweat Drips willen nog één ding: zo snel mogelijk de studio in om samen nog één album te maken. Om deze laatste wens in vervulling te laten gaan, loopt vanaf 20 februari een crowdfundingactie via www.voordekunst.nl.

Voor het opnemen, mixen en masteren van dit album is € 6200,- nodig. Donateurs ontvangen in ruil voor hun gift tegenprestaties. Zo ontvangen zij het komende album, kunnen zij een The Naked Sweat Drips-kip adopteren, meedoen tijdens de plaatopnames of maken zij kans op een collage vol TNSD-memorabilia, een eervolle vermelding of een diner met de bandleden.

Na het uitbrengen van debuutplaat Psycho Sister op 27 januari 2017 ontving de band mooie recensies, trad ze veel op en won de 3voor12 Gelderland Album van het Jaar Award. In het najaar van 2017 werd de documentaire Kristians Prelude, over zijn tweede hersentumor en de band, uitgezonden op NPO3. Eind 2017 sloeg echter het noodlot toe: Kristians rechterhand begon uit te vallen en zijn spraakvermogen ging achteruit. Na een scan bleek de tumor terug en nabehandeling onmogelijk. Inmiddels is Kristians rechterhand volledig uitgevallen en kan hij geen gitaar meer spelen, vandaar dat hij nu noodgedwongen synthesizer speelt.

Te midden van deze heftige situatie is The Naked Sweat Drips op het moment nummers aan het schrijven om van 10 tot en met 18 maart in de Roermondse Moon Music Studio onder leiding van Pieter Kloos (Dool, Birth Of Joy, Death Alley, e.a.) de opvolger van Psycho Sister op te nemen.

The Naked Sweat Drips bestaat uit Winand Derks van de Ven (gitaar), Luc Jeuken (toetsen), Stefan Kollee (zang), Kristian Strik (synthesizer), Rick Veldkamp (bas) en Jimmi Vos (drums). Doneren kan vanaf 20 februari via www.voordekunst.nl/projecten/6997-uitbehandeld-maar-niet-uitgespeeld

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12