3voor12 Gelderland

Dag Des Oordeels: Lo-lite - Eddie’s makeover & Belch - In your gravy

Een 7 inch split-single

Anno 2004 komen twee Arnhemse bluestrashbands Belch en Lo-lite met een 7 inch single. Tijd voor 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen om onze platenspeler eens af te stoffen.

De Arnhemse binnenstad ligt de komende jaren op de schop. Het moet beter, mooier en het moet dan uiteraard gezelliger en aantrekkelijker worden. Geheel tegen deze ontwikkelingen in beweegt zich deze split-single. Wie komt er in het jaar 2004 nog met een single, en dan nog wel op vinyl? Wie maakt er tegenwoordig nog vuige herrie? Is dit nu gezellig? Is dit nu aantrekkelijk?

Vanuit het Arnhemse riool komen twee bands bovendrijven die hun krachten gebundeld hebben om tegengas te geven aan de perfecte maatschappij. Aan de ene kant is er Lo-lite, dat tekeer gaat met Eddie’s makeover. En letterlijk aan de andere kant is er Belch - aka Quinten Diedrick - die uitvaart met In your gravy. Het tweetal Lo-lite maakt herrieblues met behulp van gitaar, drums, zang en nog wat orgeltonen om het af te maken.

Het is geen muziek waar een doorsnee Arnhemmer blij van wordt. Dat terwijl de blues toch ooit volks was, al was het niet in Arnhem. Belch doet het alleen, en ragt er ook flink op los. Het klinkt net iets melodieuzer en toegankelijker dan het werk van zijn collega’s. De zang is echter weer net iets gemener, en de rammelgeluiden aan het slot zal menigeen naar het einde doen verlangen. De sfeer en intentie van deze twee nummers doen niet voor elkaar onder. Deze split-single is een prima initiatief.

Mijn advies: blijf je eigen ding doen. Beide deden al de nodige (internationale) podia aan, en moeten hiermee buiten Arnhem ook weer en vooral meer gehoor kunnen krijgen bij mensen die iets zoeken buiten de nette gebaande paden.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12