3voor12 Gelderland

4df19: Overtuigend hoe Duckwrth met zijn live-show het publiek inpakt

Want dat publiek lijkt meer bekend met Ares en Snelle dan met de Amerikaanse ster in wording

Zijn die rood-wit-blauwe ringen aan zijn vingers speciaal voor Nederland? Altijd spannend waarmee part-time ontwerper Duckwrth, hij werkte al samen met onder meer Urban Outfitters, opkomt. Dit keer niet de bekende fietsketting om zijn nek, maar een witte parelketting. Verder een casual witte tank-top onder een stijlvol donker bloemenjasje, die makkelijk uitkunnen als het muzikaal straks losgaat. Want nee, muzikaal is het helemaal geen raadsel waarmee hij opkomt: zoals altijd knalt hij het podium op met grootste hit 'Start a Riot', om de door Snelle opgewarmde Voerweg meteen een dreun in het gezicht te geven.

Duckwrth is het alter ego van de 31-jarige Jared Lee, een rapper die op zijn sterke An XTRA UUGLY Mixtape (2017) zowel over Michael Jackson als Tamagotchi's wist te zingen. Sindsdien gaat het hard: van iemand die samenwerkte met de (half-Nederlandse) bülow, is hij inmiddels iemand wiens muziek wordt gebruikt voor een grote Amerikaanse casino-commercial waarin Cardi B en Alicia Keys schitteren. Tussendoor verscheen dit jaar nog nieuwe mixtape The Falling Man, iets romantischer dan zijn voorganger.

Slim dat Duckwrth hier vooral voor het vuurwerk uit zijn oeuvre kiest en de zwoelere nummers achterwege laat. Niet dat hij slecht zingt trouwens. Opvallend juist dat hij vrijwel alle hoge refreinen 'gewoon' meezingt met de tape, minder opvallend dat hij tussendoor 'gewoon' vlijmscherp rapt. Maar vooral slim omdat het publiek hier nauwelijks bekend lijkt met Duckwrth. Bij Snelle stond het hier net zó vol dat de trap naar de Voerweg verstopt raakte, bij Ares even later worden teksten letterlijk meegescandeerd.

Die twee mogen natuurlijk in hun armpjes knijpen dat ze op dezelfde bill als Duckwrth staan, laat staan hoe bizar het eigenlijk is dat hij tússen die twee acts speelt. Trekt Duckwrth zich verder niks van aan gelukkig: na afloop post ie op Instagram een vrolijke story waarin ie met Sudan Archives in een kermisattractie zit. Maar vooral overtuigend hoe hij hier op eigen kracht met zijn live-show een flinke moshpit aan de gang krijgt.

HET MOMENT
Die moshpit begint halverweg de set met 'I'M DEAD' van zijn nieuwste mixtape. Vanaf dan is het echt aan, lit, geef het een hippe naam. Eerst gaat dat jasje uit, bij hitje 'Michuul.' ook de tanktop eronder. Het zijn vooraan bij de Voerweg vooral 16-jarigen die 'Plankgas' van Snelle uit hun hoofd kennen maar geen woord van Duckwrth meerappen, maar ook die staan inmiddels al een half uur te springen.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12