3voor12 Gelderland

#4df21: Personal Trainer is de band waarvan we niet wisten dat we die nodig hebben

Willem Smit is het prototype frontman anno 2021

Personal Trainer is een muzikaal collectief uit Amsterdam, in wisselende samenstelling, waarin Willem Smit (Canshaker Pi) zijn creativiteit kwijt kan of die hij als excuus gebruikt om lekker te dansen op het podium. Wat het ook is, het resultaat mag er zijn. Personal Trainer at home zal wellicht niet het eeuwige leven hebben, maar er zijn indicaties dat de kracht van de formatie bij live-optredens ligt. Zo is bijvoorbeeld de show in de Casbah op Best Kept Secret inmiddels tot legendarische status verheven. En nu is de Amsterdamse formatie stiekem al een van de grotere namen op het Valkhof-affiche: De afsluiter van een hippe donderdagavond.

Muzikaal is dit geen Canshaker Pi, maar er zijn wel hints te ontdekken. Denk je thuis misschien nog, nou dit kabbelt lekker voort, ga er dan live maar eens goed voor zitten. Het is allemaal een volumetje meer: de band stuwt elkaar naar letterlijke hoogten. Vrolijk en goed geeky. Qua uitstraling is het bovendien een jonge, frisse band. Een middelbareschool-projectje dat een goudader gevonden heeft. Van fles wijn tot kazoo, niks aan deze formatie is gewoon. Het besef van deze succesformule zal binnenkort indalen in de pretentieloze en vrije geesten van Personal Trainer. Ook voor het publiek is er een besef: Personal Trainer is wat wij willen. “De volgende is een banger.” Dat is indietaal voor een knaller, een hitje. Er zijn bijna enkel bangers deze avond.

Er moet even gepraat worden over Willem Smit. Zijn carrière zweeft tot op heden vooral rond in de indiesferen. Vanavond is het daarom extra sterk: petje af voor Smit. Hoe hij vanavond het Openluchttheater de Goffert oprolt verdient respect, ook buiten de wereld van bandjes en hipsters. Het prototype voor een bandleider, anno 2021. Het levert een ongekende euforie op het Valkhof. De andere bandleden zorgen daarnaast voor exact de juiste tegenenergie en schieten mee met Smit als die daar zonder woorden om vraagt. Het maakt dat er heel veel gebeurt op het podium. Als dit de vaste formatie is die Willem Smit graag heeft, dan komt dat de band ten goede. Echter, voor het volgende project van Smit zullen nog meer artiesten in de rij staan.

HET MOMENT
Een van de vele momenten waarop Smit de connectie zoekt met het publiek, door sensueel te worden met bijvoorbeeld de microfoonkabel of al liggend de onderrug te trainen. Elke beweging, danspas of blik straalt plezier en passie voor het optreden uit. Men eet uit de hand van Personal Trainer. Ondanks dat dit een zitconcert is. Soort van.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12