3voor12 Gelderland

#4df21: Spacekezen van SLIFT trakteren op monumentale gecontroleerde chaos

Overweldigende afsluiter van eerste alternatieve Valkhof-avond

Het jonge, psychedelische trio SLIFT uit Toulouse heeft inmiddels al drie albums op zak. Ze hebben op hun laatste album Ummon het volume flink omhoog gegooid en de taak om de openingsavond van het alternatieve Valkhof Festival in Openluchttheater de Goffert af te sluiten is moeiteloos aan ze besteed.

Vanaf de eerste noten lanceren ze ons de ruimte in met een muur van geluid die een vol uur lang moeiteloos overeind blijft. De band brengt spacerock als Hawkwind in hun wildste dagen. De duisternis is inmiddels helemaal over het openluchttheater gevallen en de passende psychedelische visuals vormen de perfecte achtergrond voor de wild om zich heen duellerende gitaarhalzen van de broers Jean en Remi Fossat die op het het grote podium alle ruimte krijgen.

Dit alles gecomplementeerd door de inventief meppende Canek Flores op drums, zien we een mooie wisselwerking tussen drie muzikanten die allemaal evenveel ruimte innemen. Soms neemt de band even gas terug, maar nooit voor lang. Hier en daar wordt de boel aangevuld met wat kosmische elektronica en het gebruik van de afwisselend rauwe en etherische zang is beperkt, maar effectief.

We vergeten even dat we nog steeds moeten zitten. Het is jammer dat door de combinatie van het late tijdstip en de toch wat afgelegen locatie een deel van het publiek de laatste nummers moet missen, maar wie overblijft zal het eens zijn: Dit was wel een héél gave afsluiter van deze eerste Valkhof-avond. 

HET MOMENT
Al aan het begin van de set wordt de linkerflank van de Goffert-tribune even afgeleid door het aritmische vuurwerk dat elders in de Waalstad ontstoken wordt. De band zal er niet veel van gemerkt hebben, maar de gekleurde lichtflitsen door de groen verlichte bomen helpen ons even herinneren aan het Valkhof Festival zoals we dat kennen uit voorgaande jaren. Heel even. Dan gauw de aandacht weer terug naar de muur van de overdonderende spacerock vóór ons.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12