3voor12 Gelderland

Nieuwe release: Misprint - Lege koelkast

Eerste single van de nieuwe ep

De Nijmeegse polderpop-punkband Misprint, finalist van de studentenbandwedstrijd Kaf en Koren 2019 en winnaar van de publieksprijs van De Roos Online 2020, brengt met ‘Lege koelkast’ vandaag de eerste single van de nieuwe ep uit.

Een gruizige breakup-plaat, waarin zanger Tom Verstappen het niet over zijn hart krijgt om zijn ex iets ergers toe te wensen dan in het refrein: “Ik hoop dat jouw koelkast net zo leeg is als die van mij”. De single verschijnt samen met een videoclip.

Op 17 november verschijnt Binnenkant van een raam, opvolger van debuut-ep De eerstgeborenen. De band werkte voor deze ep samen met producer Remko Schouten (Hang Youth, Canshaker Pi, Stephen Malkmus) en een keur aan gastmuzikanten, zoals Pavement-gitarist Scott Kannberg, Mart Boumans (Super Soakers, Clean Pete) en Jelle Crooijmans (Cavolo Nero, Moon Moon Moon).

De Eerstgeborenen bevatte een collectie liedjes in het Nederlands die een kruising zijn van (weird) indie, post-punk, en pop. Denk aan het eclectische van The 1975, maar rammelend als Pavement. Op Binnenkant van een raam verkent het viertal de vele gezichten van eenzaamheid - van gebroken relaties, onbereikbare vriendschappen tot het verwerken van rouw. Het is echter geen neerslachtige plaat, integendeel: de melancholie wordt afgewisseld met momenten van uitbundige euforie.

De ep-release is donderdag 17 november 2022 in Merleyn.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12