3voor12 Gelderland

Popronde introduceert Paul Smits Award

Start reizende muziekfestival was 14 september in Nijmegen

De Popronde, die donderdag 14 september de aftrap beleefde in 'thuisstad' Nijmegen, heeft de Paul Smits Award in het leven geroepen, een prijs voor de beste performer uit de Poprondeselectie, gekozen door het publiek.

Paul Smits was de voorzitter van Stichting Popwaarts, de organisatie achter de Popronde. Smits was vanaf de oprichting betrokken bij het festival, en heeft heel veel betekend voor Popronde en de status die het nu heeft. Om hem te eren is de Paul Smits Award in het leven geroepen. Stemmen kunnen worden uitgebracht bij de Popronde Infostand die in iedere deelnemende stad te vinden is. De Paul Smits Award zal worden uitgereikt tijdens het Popronde eindfeest in Q-Factory Amsterdam, op 25 november.

De opening van Popronde Nijmegen 2017, en daarmee ook de aftrap voor het reizende festival, vond 14 september plaats in Museum het Valkhof, waar 3FM DJ Roosmarijn Reijmer samen met muzikant en oud-deelnemer Linda van Leeuwen het spreekwoordelijke lintje doorknipte. Pip Blom gaf aansluitend het eerste officiële optreden van Popronde 2017.

In de 10 weken die het festival duurt worden er 41 steden door het hele land aangedaan. Het hele tourschema, en informatie over de deelnemende acts zijn te vinden op www.popronde.nl

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12