3voor12 Gelderland

#4df17: Louwie houdt zich goed bij technische probleempjes

...en maakt de Roos helemaal waar

Spelen op de Ramblas is spelen in een vrolijke chaos. Het publiek zit in een halve cirkel op fauteuils, doorzakkende tweezitsbanken en keukenstoelen en vormt daarmee een flink obstakel voor de mensen die vanaf het station naar de stad of vice versa willen lopen. Voeg daarbij nog wat mankementen als een kapotte snaar, een wandelend drumstel en haperende techniek en de chaos is compleet.

Niet dat Louwie daar ook maar enig moment onder lijdt. Iedereen kan een strak nummer spelen in een perfecte omgeving, maar juist het feit dat het hier verre van perfect is laat zien wat deze jongens in hun mars hebben. Ze leveren daarmee het bewijs dat zij niet voor niets dit jaar de Roos van Nijmegen hebben gewonnen.

Louwie bestaat uit drie jonge jongens, maar hun muziek is tijdloos: jarennegentigrock wordt afgewisseld met moderne garage- en speedrock met soms een vleugje symfonisch. En hoewel ze pas iets meer dan een jaar samen spelen is hun oeuvre indrukwekkend. Vrolijk rockend en goed op elkaar ingespeeld wordt het uur moeiteloos gevuld, waarbij de ruigere nummers worden afgewisseld met iets diepzinniger songs en het gebruik van psychedelische gitaareffecten niet wordt geschuwd.

HET MOMENT:
Als het publiek luidkeels om een toegift vraagt, stappen de jongens blij verrast het podium weer op voor een laatste nummer. Kortom, een optreden dat staat als een huis en een band waar we nog veel van kunnen verwachten.

Volg alle recensies, fotoverslagen en andere artikelen in ons dossier van de Vierdaagsefeesten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12