3voor12 Gelderland

4df19: Cocaine Piss heeft alles onder controle tijdens geslaagd punkfeest

Belgen maken onnavolgbare punk toegankelijk voor een groot publiek

Cocaine Piss dendert al bijna 5 jaar door het muzikale landschap en zoals de classy naam al doet vermoeden staan ze garant voor compromisloze ‘in your face’ punk. Niet voor niets wordt de band aangekondigd als “het beste Belgische beuk- en slooporkest.” Eerder dit jaar brachten ze hun derde langspeler uit, hoewel lángspeler? In iets meer dan twintig minuten rammen de Belgen er doodleuk twaalf nummers doorheen. Ons advies: oordoppen in, houd je stoelriem gesloten en houd handen en voeten binnen boord.

Wie de band nooit eerder gehoord heeft zal misschien denken dat Ralph uit The Simpsons zich bij The Dead Kennedys heeft gevoegd, maar frontvrouw Aurélie Poppins is vandaag dé smaakmaker van Cocaine Piss. Terwijl de rest van de band braaf de riffs en roffels afwerkt (en de bassist zich regelmatig af lijkt te vragen wat hier in hemelsnaam doet), grijpt Aurélie ons bij de haren voor een punk-masterclass. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en zorgt ervoor dat steeds meer mensen een kijkje komen nemen bij de Arc.

Doordat nummers als ‘Sex Weirdos’ en ‘Something For You To Worry About’ (“a swimming song (…) about deep sea shit and underwater crap”) elkaar in moordend tempo opvolgen zit je er na een half uur helemaal in. Vooruit, punk staat niet bekend om de variatie, maar juist door de herkenbaarheid wordt de muziek catchy en raak je langzaam maar zeker in een ‘punk-trance’. Combineer dat met feit dat de band niet zo boos is als dat punkers kunnen zijn en je hebt alle ingrediënten voor een goede, vermakelijke, maar ook toegankelijke show. Compromisloze punk, maar dan voor een groot publiek.

HET MOMENT
Als Aurélie klaar is met rollen, springen en vliegen op het podium is het natuurlijk tijd om dat ook in het publiek te doen. Het voorkomt dat de show inzakt en maakt het feest vooraan bij het podium alleen nog maar groter. Zo davert de punk Cocaine Piss onvermoeibaar de tweede helft in.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12