3voor12 Gelderland

Kultuurhuis Bosch gaat op naar de twee jaar

'We zijn vanaf een nulpunt begonnen en hebben inmiddels zo'n 80 vrijwilligers'

Wie is er in de periode van 1978 tot 2002 niet in Hotel Bosch geweest. Het donkere kraakpand waar je op de zaterdagavond vanaf een bepaald tijdstip niet meer naar binnen mocht, maar wel naar buiten. Vorig jaar werd het pand flink verbouwd. Na een succesvol jaar viert Bosch in het weekend van 1 en 2 oktober zijn éénjarig bestaan.

Kultuurhuis Bosch viert op vrijdag 1 oktober en zaterdag 2 oktober zijn éénjarig bestaan. Of eigenlijk het éénjarig bestaan van het vernieuwde Kultuurhuis Bosch. 26 jaar geleden werd het voormalig Hotel Bosch gekraakt. Tot 31 december 2002 was het een kraakpand. Eind 2002 is men bij Bosch begonnen met de verbouwing. Hotel Bosch is aangekocht door woningbouwvereniging Gelderland. Tijdens de rigoureuze verbouwing kwam er onder meer een doorgang tussen de Bazoeka en de Doos. Ook de bovenverdieping werd onder handen genomen en het Watertejater werd in het leven geroepen.

Op 3 oktober vorig jaar werd Hotel Bosch heropend en omgedoopt in Kultuurhuis Bosch. Nu bijna een jaar later is pr-medewerker Mieze apetrots. 'Het afgelopen jaar is enorm spannend geweest voor Bosch. We zijn vanaf een nulpunt begonnen en hebben inmiddels zo'n 80 vrijwilligers die zich flink inzetten. Ook de programmering wordt met de week beter. Als ik terugkijk op het afgelopen jaar voel ik me echt en oprecht trots. We hebben een boel geleerd, gaan nog veel meer leren en hebben volgens mij echt iets tofs neergezet in Arnhem.'

Vele bekende en onbekende bands hebben inmiddels op het podium van Kultuurhuis Bosch gestaan. Wat te denken van Bettie Serveert, Jaya The Cat, Gem en het laatste optreden van Telefunk. En niet te vergeten de lancering van 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen. In het weekend van 1 en 2 oktober gaat Kultuurhuis Bosch op naar de twee jaar met optredens van Dva Samoleta, Filthy Nelly en Perfect en wordt het feestweekend door verschillende DJ’s afgesloten in de Doos.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12