3voor12 Gelderland

In de Vasimfabriek kun je prima dansen

Ondanks kleine minpuntjes smaakt de eerste Warehouseparty naar meer

Op zaterdag 4 september vond de eerste Warehouseparty plaats, aangeboden door stichting FF anders. Deze organisatie maakt zich sterk voor culturele evenementen die een breed publiek aanspreken. De Vasimfabriek in Nijmegen blijkt een prima locatie voor een groot dansfeest.

De Vasimfabriek leent zich prima als locatie voor de eerste Warehouseparty. Met aankleding die geheel volgens thema is: warehouse dus, subtiele franje en niet te veel poespas. Het beoogde 'brede' publiek dat FF anders wil aanspreken weet het feest goed te vinden. Een dwarsdoorsnede van het Nijmeegse uitgaanspubliek weet zich prima te vermaken. Alleen de dansvloer kan nog iets meer publiek gebruiken.

Direct achter de ingang ligt het meest conversatievriendelijke deel van het partyterrein. De uitschieter is de intieme theetent met verkwikkende theemelanges. Verder achterin staat een tent met zitjes en een DJ die muzikale herinneringen aan de jaren zeventig oproept. Tijden veranderen. Het geluid is helaas niet overal oorvriendelijk. Het zingt soms door de zaal zonder een uitweg te vinden. De feedback die dat veroorzaakt geeft de muziek onverwachte bijeffecten. Naarmate de avond vordert wordt het volume publieksvriendelijker.

DJ's en live acts wisselen elkaar af in twee verschillende zalen, die in open verbinding staan. Hierdoor ontstaat een schemerzone waarin niet geheel duidelijk is wat waarvandaan komt. De muzikale harmonie is dan even zoek. De DJ-line-up sluit niet altijd subtiel aan. Na de Chicago house van Camiel wordt de dansvloer op snoeiharde drum-’n-bass getrakteerd. Niet iedereen waardeert deze traktatie.

Menno en Darko trekken de dansvloer daarna snel weer vlot met twee techno-sets. De tweede zaal biedt live nederhop, funk en een afsluitend drum-’n-bass collectief. Niet echt handig om techno en drum-’n-bass horizontaal te programmeren. Ondanks deze minpuntjes smaakt de Warehouseparty naar meer. Zodra FF anders het volgende feest organiseert in de Vasimfabriek, zijn wij er weer bij.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12