3voor12 Gelderland

#4df21: Dansbaar Iguana Death Cult brengt festivalgevoel terug in het openluchttheater

Rotterdamse surfpunkers transformeren seated show tot dansbaar feestje

Een beetje raar idee is het wel, zo’n seated show op locatie. En een “Valkhof Festival” in Openluchttheater De Goffert ook. Temeer daar de bands die vandaag op de line-up staan, ongetwijfeld voor de eerste moshpits gezorgd zouden hebben op het Valkhof. Frontman Jeroen Reek van het vandaag afsluitende Iguana Death Cult is zich hier terdege van bewust. En doet even aan John Travolta’s Pulp Fiction-personage Vincent Vega denken als hij een paar handmoves ten beste geeft, die wij volgens hem ook zittend uit kunnen voeren als we toch een beetje het idee willen hebben dat we aan het dansen zijn.

Het is niet aan dovemans oren gericht. Want als na een song of vijf de “surfgitaren” ingeruild worden voor ouder werk en juist een paar dansbare nieuwe nummers als 'Pusherman', dan verplaatsen de eerste festivalgangers zich al dansend richting het podium.

Niet veel later staat bijna iedereen in de moshpit of op de banken van het Openluchttheater en kun je de eerste crowdsurfer al ontwaren. Heel even lijken die al anderhalfjaar durende lockdown en al die afgelaste zomerfestivals vergeten. En is de festivalvibe terug.

HET MOMENT
Dat lijkt ook Reek zich te beseffen. Als de band met ‘Pyramids’, ‘Nature Calls’ en festivalkraker ‘Mutterschiff 308’ bij de laatste, meer punky songs van de set is aangekomen, zegt hij met een brede grijns: “Ik ben van jullie aan het genieten.” Ook surfpunkers hebben een softspot.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12