3voor12 Gelderland

#4df21: Robin Kester speelt gevoelige indiefolk en dansbare synthpop

Helaas: strictly no dancing

Robin Kester is oprecht blij dat ze weer kan spelen na de lange lockdown. Ze zegt het een paar keer. En ze is niet de enige die blij is weer te kunnen genieten van haar livemuziek. Gehuld in een witte jumpsuit speelt en zingt Robin vanavond opbeurende en melancholische, stoere en kwetsbare liedjes. Veel nummers die ze speelt staan op haar mini-album uit 2020 This is Not a Democracy, maar er komen ook nieuwe liedjes voorbij. Ze heeft de lockdown goed gebruikt om te werken aan haar groei als artiest.

Er zit een mooie opbouw in de volgorde van de nummers, die vanaf de gevoelige indiefolk ‘Portals’ opklimmen naar meer experimentele en krachtige nummers. Haar lange uithalen zouden het goed doen bij een optreden in de Stevenskerk, maar vallen in de buitenlucht jammer genoeg een beetje weg. Vooral het slot van het optreden, met het fraaie melancholische ‘Leave Now’ en het stevige ‘Sweat & Fright’ zorgt voor een enorme lading energie waarbij de band zich helemaal uitleeft en het publiek nauwelijks de voeten stil kan houden. Maar nee, dansen mag echt niet, tot teleurstelling van Robin. Het hangt nog eens met duidelijke aanplakbiljetten overal rond het podium: strictly no dancing.

HET MOMENT
Tussen het spelen door praat Robin tegen haar publiek en maakt op die manier snel contact. Ze vertelt over haar gitaren en hoe ze de lockdown heeft beleefd. En hoe blij ze is dat ze weer voor een publiek mag staan. ‘Ik ben echt gelukkig’, en dat straalt ze ook uit. Niet alleen haar witte jumpsuit maar haar hele wezen straalt licht uit. ‘Crawl out of the rubble’, zingt ze in haar openingsnummer ‘Portals’. En dat doen we. We laten de rommel achter ons en genieten van muziek en zomeravonden. Al is het zittend en op anderhalve meter.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12