Het duurt nog een paar weken maar dan is een nieuw jaar daar. En een (bijna) nieuw jaar betekent ook eindejaarslijsten! In 2022 was er vergeleken met de twee voorafgaande jaren gelukkig weer heel veel mogelijk, dus we konden dit jaar weer volop festivals en concerten beleven. Ook in de Gelderse muziekscene was er genoeg te genieten met heel veel single-, ep- en albumreleases.

De releases van 2022 kun je beluisteren via de Spotify playlist Nieuw Uit Gelderland en Gelderse Muziek 2022 van onze partner Poppunt Gelderland en via de hashtag #nieuwemuziekgelderland op de website van 3voor12 Gelderland. Wat vonden jullie de beste Gelderse release van 2022? Dat horen we graag van jullie!

Stuur je top 3 van beste Gelderse releases uit 2022 in via het formulier hieronder of rechtstreeks via deze link. Op basis van jullie inzendingen publiceren we een paar dagen vóór kerst een artikel op onze site: de top 20 over 2022. Ook komt er een speciale ‘Top 20 van 2022’ Spotify playlist van Poppunt Gelderland waar je de top nog eens kunt naluisteren. Insturen kan tot en met maandag 19 december 2022.

Voorwaarden: het moet een release zijn uit 2022 en van een Gelderse band/muzikant (woonachtig of geboren). Onvolledige inzendingen (alleen de bandnaam/muzikant en geen titel) worden niet meegeteld. Wanneer er meerdere keren per individuele inzending dezelfde band/muzikant + titel is ingevuld wordt dit als 1 inzending/stem geteld. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Weten wie er dit jaar een release heeft gehad? Bekijk de Spotify playlisten van Poppunt Gelderland en de hashtag #nieuwemuziekgelderland op onze website.