Poppodium Merleyn in Nijmegen was door de coronamaatregelen langdurig dicht, maar sinds 25 september laten de maatregelen het eindelijk weer toe om open te gaan. In samenwerking met culturele organisator Meneer Otis openen de mannen van de Nijmeegse jazz-funk band Power to the Pipo (ook deelnemer aan de Popronde 2021) het uitgestelde seizoen. De releaseshow van het nieuwe album Spetters is drie keer uitgesteld. Maar vanavond is het zover.

De zaal loopt vol. Het is wennen maar toch zo vertrouwd. Dan gaan de lichten uit en start band met hun show. Virgil Rerimassie start met het intro ‘Ouverture in A Mineur’, gevolgd dor de rest van de band. Heerlijk swingende nummers als ‘So Hot’ worden afgewisseld met mysterieuze stukken als ‘Come With Me’. Het publiek geniet en danst en de band geniet van de interactie.

Het nummer ‘Pufferfish’, ook van de nieuwe cd, is voor het aanwezige publiek duidelijk een bekende, als de hele zaal een pufferfish (een kogelvis) nadoet. Het is voor de band weer even wennen, zegt basgitarist Luc Pustjens. 'We hebben de afgelopen twee jaar diverse livestreams gedaan. Dat was geweldig om te doen, maar met live publiek is toch echt anders.'

Na het nummer ‘Little Astronaut’ wordt drummer Rob van Barschot geïntroduceerd die onder luid applaus zijn solo mag spelen. Tijdens ‘Addu Sharks’ stapt Michiel Sonnevijlle met zijn saxofoon van het podium af en loopt hij bijna bij iedereen langs om een stukje te spelen.

Het concert

Power to the Pipo
Donderdag 30 september, Merleyn Nijmegen

Power to the Pipo

Power to the Pipo

Power tot he Pipo speelt veelal instrumentale nummers waarop het publiek lekker op kan dansen. Voor ‘Put Your Booty in the Fridge’ roept Michiel het publiek op om eindelijk weer live mee te zingen, iett waar men vol overgave in mee gaat. In het laatste nummer ‘Pikhouweel Luchtkasteel’ of kort gezegd ‘Piklucht’ is het tijd om alle coronafrustratie en coronakilo’s weg te dansen. Een stevig nummer waarbij een deel van het publiek helemaal uit zijn dak gaat.

Als blijkt dat het na ‘Piklucht’ nog geen 00.00 uur is en er nog gedanst mag worden, speelt de band nog twee nummers. Met stralende gezichten en een voldaan gevoel stappen de mannen van het podium, want dan is het eindelijk zover dat ze hun nieuwe cd Spetters kunnen verkopen aan het publiek. Het was heerlijk om weer in Merleyn te kunnen zijn met zoveel mensen. Met Power to the Pipo had Merleyn een geweldige openingsact.

Power to the Pipo

Power to the Pipo

Power to the Pipo