Het jubilerende Popronde-festival (de 25e editie dit jaar!) bezoekt vrijdag 25 oktober ook Arnhem en dat biedt een kans om in de Gelderse hoofdstad op bijzondere plekken het nieuwe muzikale indietalent van Nederland te bewonderen. Met de Popronde-caravan voor Luxor Live belooft het een boeiend avondje te worden.

De Popronde is natuurlijk ook met name een mogelijkheid om eens buiten eigen keuken te kijken wat er allemaal gebeurt op muzikaal vlak. Zo was er de mogelijkheid om Beryl Anne uit Rotterdam aan het werk te zien. De dansbaarheid is evident zodra de swingende indiepop door het café van Filmtheater Focus klinkt. Haar stem klinkt bitterzoet en ze wordt prima begeleid door het lichtvoetige gitaarwerk. De band als geheel is sowieso een goede verschijning, met een echte indie-darling als frontvrouw. Prettig showtje.

Shaemless is inmiddels ook een naam van formaat voor de Gelderse muziekvolgers. De Nijmeegse rockers krijgen vanavond Kroese goed gevuld. Het systeemplafond van de platenzaak trilt bijna uit de voegen als Shaemless vanaf track nummer één hun gebruikelijke energieniveau ten gehore brengt. Het viertal pakt het publiek bij de lurven met gitaargedomineerde tracks die doen denken aan vele fijne bands van weleer. De setting van de krappe platenzaak limiteert de heren geen moment. Het is al met al een dynamisch optreden waar de klasse vanaf springt.

Shaemless - Popronde Arnhem 2019

Shaemless - Popronde Arnhem 2019

Het vijftal uit Boxmeer, dat door Gelderland maar al te graag geadopteerd is en dat we kennen als The Naked Sweat Drips is een welkome boeking voor de Popronde. Het is echter ook een boeking waarvan men kan denken: Is de band daar niet wat te groot voor? En dat blijkt vanavond: The Naked Sweat Drips zijn duidelijk een maatje te groot voor deze pub aan de Korenmarkt. Wat een ongehinderd grote performance en wat een meeslependheid. Ze klinken wat meer Kyuss-achtig tijdens deze Popronde en dat lijkt bovendien in de smaak te vallen. Frontman Stefan Kollee brengt met zijn podiumkunsten het geheel naar een nog hoger intensiteitsniveau. De volledig terechte gedachte: er zit nog zo veel rek in deze band.

Foxlane zit in de lift en de lange reeks aan Popronde-optredens helpt daar zeker bij. Bovendien stonden de jonge Nijmegenaren, onder leiding van live-groeibriljant Guus Timmermans, onlangs nog in de tv-studio bij De Wereld Draait Door. Dit gold enkele jaren geleden toch als een mijlpaal voor een up-and-coming artiest. Ze stonden daar om hun zelfverklaarde Peaky Blinders soundtrack te spelen. Deze track klinkt ook vanavond erg prettig. Als men dan de typerende sound van Foxlane probeert te identificeren, ontdekt men dat er toch wel veel variatie te vinden is in het repertoire. Een knap aspect voor zo’n band vol jonge gasten. Voor Foxlane is de Popronde een parade van ontdekking en bevestiging.

Foxlane - Popronde Arnhem 2019

Foxlane - Popronde Arnhem 2019

Robin Kester - Popronde Arnhem 2019

Joan Franka - Popronde Arnhem 2019

Sterre Weldring - Popronde Arnhem 2019

Tim Koehoorn - Popronde Arnhem 2019

YSA - Popronde Arnhem 2019