Wat is de beste Gelderse release van 2019? Welke band is de beste live-act van dit jaar? Het antwoord op die vragen komt op 11 januari 2020 tijdens de derde editie van de 3voor12 Gelderland Awards in Luxor Live. Net als voorgaande jaren zullen alle fans de mogelijkheid krijgen nominaties aan te dragen in nog nader te onthullen categorieën en vervolgens te stemmen. Vandaag verklappen we vast welke acts de muzikale omlijsting verzorgen. En dat zijn niet de minste: alle vier de acts wisten zich het afgelopen jaar nadrukkelijk in de kijker te spelen.

Snow Coats
Wat in 2016 begon als een schoolopdracht van de muziekopleiding is uitgegroeid tot een succesvolle band. Na twee geslaagde poprondes bracht de Achterhoekse band in 2018 het debuutalbum Take The Weight Of Your Shoulders uit, dat door de 3voor12 Gelderland redactie werd verkozen tot beste release van dat jaar. De stijgende lijn werd doorgezet, onder andere met een korte Europese tour met het Amerikaanse Pinegrove en een optreden op het Valkhof Festival dit jaar. Niet vreemd dus dat de band Snow Coats de hoofdact zal zijn van de 3voor12 Gelderland Awards!

Lisa Nobel
Een student pedagogische wetenschappen, een grappenmaker, maar vooral ook een singer-songwriter. Dit jaar deed ze mee aan Nootuitgang, de wedstrijd van het Nijmeegse Cultuur op de Campus, en stond ze aan het einde van de finale op de hoogste trede van het erepodium. In de zomer gaf ze dat een vervolg met een optreden op het Valkhof Festival. Ook in januari zal ze te horen zijn met haar lieflijke luisterliedjes, die even melig als melancholisch zijn.

Dunter Flinn
Ook het Gennepse Dunter Flinn stond dit jaar op het Valkhof na eerder een wedstrijd te hebben gewonnen, en wel de bandcompetitie De Roos van Nijmegen. De indieband beschrijft hun eigen muziek als ‘bijkomen op het strand na een avontuur op zee’. Nu is januari niet de ideale maand voor een avontuur op zee, maar de relaxte indierock van Dunter Flinn is allesbehalve seizoensgebonden.

Dani
Rapper Dani, ook wel bekend als Dani Apeldoorn, is misschien wel de hardst werkende Gelderse artiest van dit moment. De muzikale duizendpoot is regelmatig te horen op FunX, via poppodium Gigant geeft hij workshops op scholen en hij begeleidt jonge rappers met het coachingstraject Passievrucht. Door zijn bijdrage aan de cultuur in Gelderland is hij dit jaar genomineerd voor de Gelderse Bokaal, de tweejaarlijkse onderscheiding van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Daarnaast brengt hij op 7 december ook nog zijn album Even Apeldoorn Bellen uit. Gelukkig heeft hij 11 januari op tijd geblokt in zijn agenda!

Derde editie 3voor12 Gelderland Awards
Zaterdag 11 januari 2020
Luxor Live, Willemsplein 10, Arnhem
> Facebook event

Kaarten voor de 3voor12 Gelderland Awards zijn verkrijgbaar via de website van Luxor Live.