Voor de tweede editie van Gelders Goed op vrijdag 29 november in het poppodium hebben de initiatiefnemers, Poppodium DRU Industriepark en mediaplatforms Where The Bands Are en 3voor12 Gelderland een verrassende line-up gekozen. De Gelderse bands Mr. Weazley, 3000 Pieces en The Koalaz geven het publiek een mix van reggea, funk, rock, hip-hop, afrobeat en rap waarbij de energie van het podium gaat afspatten.

Gelders Goed II

Vrijdag 29 november 2019, 20:00 - 23:59 uur. Mr. Weazley - The Koalaz - 3000 Pieces.
DRU Industriepark, Hutteweg 24, Ulft > Facebook event

De DRU Cultuurfabriek, mediaplatform Where The Bands Are en 3voor12 Gelderland presenteren ieder kwartaal drie opkomende talenten uit Gelderland live op het podium in Ulft. De geluidsopnames van die avond worden professioneel gemixt en gemasterd en zullen te horen zijn tijdens radio-uitzendingen en op een live-plaat getiteld Gelders Goed, waarop uiteindelijk van iedere artiest één track zal worden uitgebracht.

“Ook voor de tweede avond hebben we weer bands uit diverse streken van Gelderland kunnen programmeren die aan de vooravond staan van een volgende stap in de carrière van de band”, vertelt Erik Ramaker van Poppodium DRU Industriepark in Ulft. “The Koalaz komen uit de Achterhoek en heeft net een succesvolle Popronde achter de rug, Mr Weazley uit Arnhem stond afgelopen jaar op Lowlands en 3000 Pieces uit Nijmegen was finalist van de Roos van Nijmegen.”

Ook voor deze tweede Gelders Goed avond heeft Where The Bands Are een podcast met alle bands gemaakt en online gezet. De optredens op 29 november worden online gestreamd en live uitgezonden via Radio RTV Arnhem.

3000 Pieces

3000 PIECES was in 2019 finalist van de Roos van Nijmegen. In de mix van voornamelijk hip-hop, rap, funk, rock en reggae ontstaat een cross-over van nieuwe muziek op een originele en toegankelijke wijze. De vijf bandleden weten deze vijf muziekgenres op een eigen manier samen te brengen. Je kunt bij deze cross-over denken aan grote namen zoals Urban Dance Squad, The Red Hot Chili Peppers en The Sugarhill Gang.

Naast de finale van de Roos van Nijmegen was een ander hoogtepunt spelen in Paradiso Amsterdam tijdens het 30x20 Minutenfestival van Pinguïn Radio, waarbij ze, van de dertig bands, op de derde plek eindigden. 3000 PIECES heeft in oktober 2019 haar eerste single gelanceerd: 'Soft Soap'. Een album wordt in de lente van 2020 verwacht.

Mr. Weazley

Mr. Weazley, een achtkoppige groovy band uit Arnhem, komt voort uit de eveneens zeer succesvolle Arnhemse band Leeways, winnaar in 2014 van de Grote Prijs van Nederland. De leden deelden al een liefde voor afrobeat en reggea en voegden daar hip-hop aan toe voor een explosieve en dansbare mix. De blikvanger op het podium is frontman Benjamin Thode aka Mr. Weazley, die je bij de hand neemt om samen met zijn mannen een enorme dosis energie over je heen te storten.

De achtkoppige band heeft een livereputatie vanwege hun optredens vol passie, enthousiasme en muzikaal vuurwerk – mede aangejaagd door een drie man sterke blazerssectie. “De kracht van Mr Weazley is dat zodra wij samen on stage staan wij lol kunnen maken met elkaar en dat kunnen overbrengen naar het publiek. Of dat publiek dat nu wel of niet wil.” Aldus Bejamin Thode in de podcast van Where The Bands Are. De band speelde al op festivals als Zwarte Cross, Oerol, Mañana Mañàna en als hoogtepunt ook op Lowlands in 2019.

The Koalaz

De viermansformatie uit Vorden en Zutphen heeft net een succesvolle Popronde achter de rug met 15 optredens in 13 steden in drie maanden. Met hun dansbare mix van reggae/psych en indie/rock laten The Koalaz de groovy drums, diepe bass en spacey gitaarriffs je lichaam en ziel opgaan in een golf. Wanneer die golf omslaat vind je jezelf terug, dansend als een hippie, zonder je het zelf in de gaten had.

De maatschappijkritische teksten spoken rond in je hoofd. “In de meeste nummers beschrijven we situaties die we niet begrijpen, waarmee we het niet mee eens zijn, of die we onder de aandacht van de luisteraar willen brengen” vertelt de band in een interview aan Behind The Corner. Muzikanten zoals Sticky Fingers, Bob Marley, Pink Floyd en reggae, rock en psychedelische muziek zijn een inspiratiebron voor de band. De band concentreert zich nu verder op de release van het album Set in Stone en om nieuw materiaal te schrijven.