3voor12 Gelderland, het crossmediale muziekplatform van de provincie Gelderland, zoekt een nieuwe hoofdredacteur. Wil jij leiding geven aan het platform en met een groep enthousiaste vrijwilligers het Gelderse muzieknieuws verslaan in woord en beeld? Dan ben jij degene die we zoeken! De focus ligt daarbij sterk op de lokale acts, dus we zoeken iemand met een scherpe neus voor muzikaal talent die tevens een uitstekend teamleider is.

3voor12 Gelderland is al meer dan 10 jaar onderdeel van VPRO's muziekportal 3voor12 en is specifiek gericht op de provincie Gelderland. Naast een website vol recensies, interviews, sfeerverslagen en andere muzikale inhoud organiseert 3voor12 Gelderland regelmatig clubavonden waar talentvolle lokale acts worden gepresenteerd.

De redactie is per direct op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur die parttime op vrijwillige basis aan het roer van deze 3voor12-lokaalsite van de VPRO wil staan.

De hoofdredactie bestaat op dit moment uit twee personen en de nieuwe hoofdredacteur wordt het gezicht naar buiten voor de organisatie. Verder richten we ons op het verder uitbouwen van (nieuwe) samenwerkingsverbanden met andere partijen in de provincie die het muzikale hart op de juiste plaats hebben. Je zet samen met de andere leden van de kernredactie de redactionele koers uit en bewaakt de kwaliteit van de inhoud en activiteiten, zowel on- als offline. De kernredactie van 3voor12 Gelderland bestaat op dit moment uit een klein team, wat veel ruimte overlaat voor iemand met nieuwe ideeën en een frisse aanpak. Het uitbouwen van het huidige team en het uitzetten van de redactionele koers is een belangrijk onderdeel van de te vervullen functie.

Wat hebben we nodig?

Een enthousiaste muziekliefhebber, die:
- Geïnteresseerd is in uiteenlopende muziekgenres;
- De redactionele koers kan uitzetten en bewaken;
- Bereid is knopen door te hakken als het nodig is;
- Plezier heeft in organiseren;
- Een teamspeler is die het beste uit de redactie kan halen;
- In staat is het team verder uit te bouwen;
- Een netwerk in de Gelderse muziekscene heeft of op wil bouwen;
- Weet wat er speelt in de muziekscene en daarop inspeelt;
- Flexibel is en geen 9 tot 5-mentaliteit heeft.

Wat bieden wij?

Een enthousiast team van vrijwilligers, met:
- De mogelijkheid om een netwerk op te bouwen of uit te breiden binnen de Gelderse culturele sector;
- Een flinke boost voor je CV op journalistiek, coördinatie- en managementgebied;
- Een ingang naar een landelijk netwerk, denk aan contacten met andere lokaalsites en de landelijke redacties en een jaarlijkse Lokaaldag;
- Gratis toegang tot clubavonden van 3voor12 Gelderland;
- Gratis toegang tot concerten en festivals wanneer je hier verslag doet.

Ben jij degene die we zoeken? Stuur dan voor 1 maart 2018 een motivatiebrief en CV naar eindredactiegelderland@gmail.com en vermeld daarbij 'Vacature hoofdredacteur 3voor12 Gelderland' in het onderwerp. Ook voor vragen kun je per mail contact opnemen.

P.S. Lijkt het je leuk deze functie op je te nemen maar kun je te weinig tijd vrijmaken om je er volledig voor in te zetten? Laat het ook dan niet na te mailen, 3voor12 Gelderland draait net als de andere lokaalsites op vrijwilligers en er zijn legio andere mogelijkheden waarop je iets voor 3voor12 Gelderland zou kunnen betekenen.