De inschrijfperiode voor de Roos van Nijmegen 2018 is officieel gesloten en de strijd om een plek in de voorrondes is begonnen. Tot en met 2 februari kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete band. De twee bands met de meeste stemmen gaan direct door naar de voorrondes. Daarnaast wint de band met de meeste stemmen een bandcoaching van De Lindenberg Pop en Rock.

Uit alle inschrijvingen voor de Roos van Nijmegen mogen negen bands door naar een van de drie voorrondes. Twee hiervan worden geselecteerd door de publieksstemmen, de andere zeven bands worden geselecteerd door de professionele demojury. In de voorrondes die plaatsvinden op 27 maart, 3 april en 10 april spelen telkens drie bands.

Prijzen
In de finale wordt gestreden om een ruim prijzenpakket:

  • drie dagen studiotijd voor een complete demo- of singleproductie bij BigMouth Music
  • mastering van de opnames bij Gold Soundz Mastering
  • een waardebon van Stockenhof Muziek ter waarde van € 200,-
  • bandcoaching door De Nieuwe Oost

De winnaar van de publieksprijs gaat er vandoor met een fotoshoot door professionele fotograaf Mike Nicolaassen.

Deelnemende bands

Breekpunt
Breekpunt is een hiphopduo uit omgeving Nijmegen. De sound staat met één been in de traditionele hiphop uit de jaren 90. Het andere been gaat zijn eigen gang en zoekt het experiment op.

De Naakte Waarheid
De Naakte Waarheid maakt muziek waarin tekst en stijl centraal staan. Hierbij speelt het collectief met cultureel-maatschappelijke conventies en zoekt het de grenzen op van het clichématige.

Denero
De broers Rob en Tim zijn beide al vanaf de middelbare school actief met muziek bezig geweest. Omdat de broers vonden dat er maar eens samen muziek gemaakt moest worden, werden vriendin Nanda en middelbare school vriend Bastiaan uitgenodigd voor een jamsessie. Deze jamsessie leidde al snel tot enkele zelf geschreven nummers en Denero was geboren.

Easy Tiger
De mannen van Easy Tiger kennen elkaar uit het Nijmeegse studentenleven in de jaren '90. Na optredens op o.a. de Kaaij gaat het roer in 2015 om. Covers maken plaats voor eigen werk: melodieuze gitaarpop met inhoud.

Millennium Made
De mannen van Millennium Made begon al in 2010 met spelen, maar toen in 2014 hun zangeres zich bij hun voegde, kwamen ze echt goed op gang. Ze begonnen met het schrijven van een eigen repertoire en wonnen veel prijzen bij de Lindenberg.

Pardon My French
Pardon my French maakt toegankelijke poprock voor alle leeftijden. De bandnaam verwijst naar de sterk inhoudelijke teksten die een kritische blik werpen op mens en maatschappij, vaak over onze strijd of onmacht om zelf iets te veranderen.

Platvloers
Platvloers is een funk/hip-hop-band uit de omgeving van Nijmegen die funky tracks met rap afwisselen met gezongen liedjes, en dat alles in het Nederlands.

Serotonin
Blackened Death Metal band Serotonin heeft een onuitputtelijke inspiratiebron: de menselijke stupiditeit. De band heeft tot nu toe een tweetal albums uitgebracht: het tweeluik Antiphon (2012) en Provoke (2015). Serotonin nam een korte adempauze tijdens het werken aan de derde album om de ep L’Enfer Gris uit te brengen.

Slecht
Slecht speelt zweverige Nederlandstalige liefdesliedjes die professioneel worden omgehakt middels drums en gitaren. In 2016 werden ze aangespoord door leden van La Tres Illustre Compagnie Du Chat Noir en Navarone om nu eindelijk eens de studio in te duiken. Nu wordt er volop gemixt, en ze hopen in 2018 een album of ep te kunnen presenteren.

Sun Anda
Sun Anda noemt zichzelf de beste Big Boy Band ter wereld. Muzikaal wordt deze Cyber Grunge Punk Rock band geinspireerd door Seks, Sport, Chocolad en Rock´n´Roll.

The Foe
The Foe is een vierkoppig rockmonster geboren in Nijmegen. Een mix van gewaagde gitaarpartijen, vernieuwende zang en gefreakte sound. Invloeden uit o.a. Led Zeppelin, Pink Floyd, Rage against the Machine, U2, en Wolfmother. Ook wordt inspiratie van dichter bij huis gehaald uit bands als De Staat en Navarone.

The Moans
In april 2017 ging zanger Mike Brady Firing via de coachingsmiddag Rock 'n Roll Jonkies op zoek naar een band om zijn droom mee waar te maken. Hier vond hij de jongens waarmee hij The Moans zou gaan vormen.

The Next
The Next bestaat uit 5 jonge muzikanten die elkaar hebben gevonden in de pop-rockschool van de Lindenberg. Ze begonnen met covers spelen, maar deze werden al snel vervangen door eigen werk.

The Unslain
The Unslain is een 4-koppige Heavymetal band opgericht in Nijmegen. In de muziek van The Unslain zijn veel thrash en progressieve invloeden te herkennen. De bandleden hebben zich laten inspireren door bands als Megadeth, Iron Maiden, Black Sabbath en Dream Theater.

We Are Hunters
Neem een vleugje Fall Out Boy, een beetje Linkin Park, een toefje classic rock en een interactief podiumbeest als frontman en je krijgt het jagerscollectief We Are Hunters. De in Nijmegen opgerichte pop-punk band bestaat uit 5 jongens met een drive en een passie om muzikaal te jagen.

You Should Get To Know Us
Klinkt als: klassieke liedjespop in de stijl van Big Star en Fountains of Wayne met een psychedelische slacker vibe die doet denken aan The Dandy Warhols en Happyness. Vaak uitgevoerd met onnodig harde gitaren zoals bij Dinosaur Jr.

Roos van Nijmegen op Soundcloud

Heb je nog geen keuze gemaakt? Luister dan op de Soundcloud-pagina van de Roos van Nijmegen alle demo's.