Op woensdag 7 februari 2018 vindt Stukafest Nijmegen weer plaats, het jaarlijks StudentenKamerFestival waarbij studentenkamers in de binnenstad van Nijmegen worden omgetoverd tot mini-podia. In iedere kamer is er cultuur te vinden van verschillende disciplines als muziek, theater, literatuur, cabaret, film en meer.

Bezoekers kunnen bij het bestellen van hun ticket via de site hun eigen programma voor de avond samenstellen. Iedere act duurt ongeveer dertig minuten. De avond wordt afgesloten met een eindfeest in de Lindenberg. Een greep uit het muzikale aanbod tijdens Stukafest 2018:

Rob Moir: Na een aantal succesvolle tours in Australië, Canada, Europa, UK en USA, heeft Rob Moir zichzelf wel bewezen. Hij tourde door Europa op zijn fiets(!) en staat in februari bij Stukafest Nijmegen in een studentenkamer.

Bovenste knoopje open: De mannen van Bovenste Knoopje open springen de planken op met een voorstelling waar ze belangrijk doen over kapitalisme, hedonisme, onze hedendaagse moraliteit en zichzelf. Een kakofonie van integere verhalen, kekke muziek, speelse absurditeit en een ontwapenende chemie.

Steel Sheep: Traditionele Keltische muziek en Amerikaanse bluegrass vormen de inspiratie voor hun vernieuwende composities en improvisaties. De vrij complexe compositievormen en moderne speeltechnieken geven de muziek een aangename diepgang.

Daniel Cane: Liefdesliedjes met een rauw randje in de stijl van Damien Rice en Ed Sheeran die gaan over gebroken harten; het verliezen en het terugvinden van de liefde. Dat is Daniel Cane in een notendop.

Nader Issa: In 2013 dwong de oorlog in Syrië hem en zijn gezin te vluchten. Issa bleef echter vasthouden aan zijn passie: saxofoon spelen. Inmiddels speelt hij al tientallen jaren op professioneel niveau. Hij speelde onder andere bij de Oudejaarsconference 2016 van Claudia de Breij.

Grote Prijs van Nederland: Stukafest heeft de eer om dit jaar een deelnemer van de Grote Prijs in een kamer te programmeren. Tussen de competitiewinnaars zaten onder andere Junkie XL en Brainpower. Kortom: veel belovend! De daadwerkelijke act zal later bekendgemaakt worden.

The Neighbours : A capella groep ‘the Neighbours’ bestaat sinds oktober 2015 en zingt onder leiding van Tineke Blok een breed repertoire aan nummers, met veel zelfgemaakte arrangementen.

Jumpin’ Jacks: Een mix van blues met garagerock en psychedelische invloeden maken dat dit trio een unieke sound heeft.

Tickets en prijzen

  • 3 rondes €12
  • 3 rondes + afterparty €15
  • Afterparty €5

Rondes

  • Openingsact: 12:30 – 13:30 @ Cultuurcafé
  • Ronde 1: 20:30 - 21:00
  • Ronde 2: 21:30 - 22:00
  • Ronde 3 22:30 - 23:00
  • Afterparty: 22:30 - 03:00 @ De Lindenberg

Tickets zijn online te koop via www.stukafest.nl/nijmegen.