Op vrijdag 26 januari 2018 kan het publiek voor het eerst een Uitnacht beleven in Arnhem. Tijdens de 1e Arnhemse Uitnacht presenteren ruim vijftig culturele instellingen, organisaties en kunstenaars zich op diverse locaties in de Arnhemse binnenstad. Het publiek kan de hele avond èn nacht geheel gratis talloze optredens, acts en programma’s bijwonen.

De eerste Arnhemse Uitnacht start om 17.00 uur op het Bartokplein met een publieksopening bij het Feestaardvarken, geproduceerd door Muziektheater De Plaats. Na de culturele nieuwjaarsreceptie waaiert het publiek uit naar grote en kleine culturele instellingen, organisaties, en professionele en vrijetijd beoefenaars van de kunsten die op verschillende plekken in de binnenstad laten zien wat ze in huis hebben.

Tot diep in de nacht wordt er een divers programma geboden. In Luxor Live is er bijvoorbeeld van 23.00 uur tot 04.00 uur een avondvullend programma met onder meer een silent disco, ‘violin-wizard’ Tonio Geugelin en singer/songwriter en multi-instrumentalist Writist. In Rozet zijn er onder meer optredens van Muziektheatergroep BOT, Mensen Zeggen Dingen en een vleugelconcert van Lavalu.

In de openbare ruimte zijn bijzondere werken van beeldend kunstenaars te bewonderen. Zaterdagochtend 27 januari is er de mogelijkheid om te ontbijten bij Rozet en vindt er ter afsluiting een Morning Rave plaats in Theater aan de Rijn.

Deelnemende locaties aan de Arnhemse Uitnacht zijn onder andere: Rozet, Theater aan de Rijn, Collectie DE.GROEN, het ArtEZ-gebouw aan de Kortestraat, Huis Oostpool, Focus Filmtheater en Luxor Live.

Het complete programma is te vinden op arnhemseuitnacht.nl. De Arnhemse Uitnacht wordt georganiseerd door Stichting Culturele Evenementen Arnhem.

De Arnhemse Uitnacht wordt mede mogelijk gemaakt door deelname van diverse culturele instellingen en door financiële bijdragen van onder andere: Gemeente Arnhem, Vrienden van Theater, Arnhem Ambassadeurs en met ondersteuning van Platform Binnenstad Arnhem.