Komende november en december trekt hij voor het vijfde opeenvolgende jaar als zanger van rock/symfonie-orkest Trans Siberian Orchestra weer langs de Amerikaanse oostkust voor een tournee van zo’n 60 stadionshows voor gemiddeld 15.000 bezoekers per concert. Maar voordat hij naar de V.S. vliegt, brengt de Nederlandse muzikant-zanger Robin Borneman op 6 oktober via Kroese Records a.s. eerst nog het tweede deel van zijn (solo) muzikale drieluik uit: Folklore II: The Phantom Wail, dat ‘s avonds in Doornroosje Nijmegen wordt gepresenteerd.

Volgende week verschijnt vervolgens Robins (2e) single-video 'The Reckoning/Dawn' van het nieuwe album Folklore II, een 10 minuten durende prachtig muzikaal epos. Invloeden van Tom Waits, 16 Horsepower en Johnny Cash razen door het spookachtige landschap, maar ook de sprookjesachtige warmte van Nick Drake en Leonard Cohen is nooit ver weg.

Robin trad de afgelopen vier jaar in de V.S. voor miljoenen mensen live op als zanger van Trans Siberian Orchestra. In de tussentijd zat hij niet bepaald stil. Hij was jarenlang frontman van de electronic rockband Dearworld; stond als solo-artiest onder andere in het voorprogramma van de Ierse band Villagers; en bracht zijn solo-albums Home (2012) en Folklore I: The Waving Days (2015) uit. Laatstgenoemde is het eerste deel van een poëtische trilogie over een reiziger zonder naam.

Ook participeerde hij in de albums Vim & Vigor (2014) en Oscillation (2017) van zijn vrienden van Navarone. Afgelopen twee jaar werkte Robin intensief aan Folklore II en deed dit jaar onder meer de aftershow van Eddie Vedder in AFAS Live in Amsterdam en de support van Kiefer Sutherland & his band in 013 Tilburg. In mei van dit jaar lanceerde hij de eerste single-video 'O Faithful World' van het aankomende Folklore II.