Studenten van de minor Muziekmanagement van de Hogeschool Arnhem Nijmegen werken aan een project genaamd A Pilot’s Collective waarbij ze met Nijmeegse muzikanten een ep uitbrengen. De releaseshow is eind juni/begin juli 2017. Alle opbrengsten gaan naar de Liedjesfabriek: een stichting die samen met zieke kinderen muziek maakt, om ze even niet te laten denken aan hun ziekte maar even plezier te laten maken. Om de opnamedagen, het persen van de cd’s en de release te financieren zijn de studenten een crowdfundcampagne gestart.

Vijf studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen hebben een bijzonder project opgezet waarbij jonge muzikanten een ep in elkaar zetten. De opbrengsten van A Pilot’s Collective, de naam van het project, gaan naar de Liedjesfabriek; een stichting die samen met zieke kinderen liedjes schrijft en opneemt aan hun ziekenbed.

Medeoprichter Luke Pol: "We hebben een gedeelde passie voor het maken en delen van muziek en daar wilden we iets mee doen. We wilden ook iets kunnen betekenen voor een goed doel en de Liedjesfabriek sluit fantastisch aan bij onze kernwaardes: verbinding en muziekeducatie."

Tijdens het project bundelen jonge muzikanten uit Nijmegen hun muzikale krachten. In jamsessies worden nummers gevormd, die vervolgens worden opgenomen in een professionele studio. "Natuurlijk willen we ook een releaseparty houden, maar we vinden dat niet alleen onze eigen muzikanten uit het collectief een podium moeten krijgen maar ook vooral de Liedjesfabriek in de spotlight moet staan", aldus medeoprichter Philip-Jan.

De verkoop van deze cd’s vindt uiteindelijk plaats tijdens de releaseparty en in  Kroese, de platenzaak in Nijmegen. Van Henk Visser, oprichter van Kroese Records, krijgt de projectgroep feedback. ‘"We willen een zo hoog mogelijke kwaliteit realiseren, dit kan niet zonder feedback uit het werkveld. Hij helpt ons vooral met de pr en de crowdfunding." Met een crowdfundcampagne op het platform Voordekunst probeert het collectief geld op te halen voor de productie, maar vooral voor de Liedjesfabriek. Het project sluit af met een releaseparty eind juni/begin juli 2017.

ep A Pilot’s Collective