Hemelvaartsdag 2017 is de (inmiddels uitverkochte) finale van de Roos van Nijmegen in Doornroosje. Na drie voorrondes in Merleyn hebben de jury en het publiek hun keuze gemaakt en bepaald dat Louwie, Cloud Cukkoo en Beerbottle Chopsticks op het podium staan donderdag 25 mei. Bij het publiek is Altijd Onderweg als favoriet uit de stembus gekomen en daarmee staat het Nijmeegse hiphop-collectief ook in de finale.

In de finale wordt er gestreden om een prijzenpakket dat voor de winnaar het volgende omvat:

  • drie dagen studiotijd voor een complete demo- of singleproductie bij BigMouth Music,
  • mastering van de opnames bij Gold Soundz Mastering,
  • een waardebon van Stockenhof Muziek ter waarde van € 200,-,
  • bandcoaching door Panda Bookings,
  • digitale distributie van de debuut EP door Kroese Records
  • vier gratis repetities bij De Oefenruimtes Nijmegen

De winnaar van de publieksprijs ontvangt een professionele fotoshoot door Take Two Communication en twee gratis repetities bij De Oefenruimtes Nijmegen.

Altijd Onderweg

Het Nijmeegse hiphop-collectief Altijd Onderweg bestaat uit muzikanten uit verschillende projecten zoals Disci X Lerrie en Thaïti. Het collectief bracht 18 mei 2017 haar debuut-ep Altijd Onderweg uit met daarop 4 tracks. Eerder bracht de groep al hun eerste single en video uit.

Beerbottle Chopsticks

Beerbottle Chopsticks (voorheen The Bloom) is een grunge en garage-punk trio met een go-hard-of-go-home mentaliteit. De teksten van de band gaan over niet passen, drinkproblemen en opgebouwde tienerfrustraties.

Cloud Cukkoo

Cloud Cukkoo debuteerden op Altersonic (Eurosonic) in 2016, en speelden daarvoor, onder de naam “JORI”, al op Bevrijdingsfestival Den Bosch, Radio Veronica en een uitverkochte Sugarfactory waar ze tevens Popsport wonnen. De band bracht in januari 2017 hun eerste single 'Dalliance' uit.

Louwie

Louwie speelt jaren negentig gitaarrock en moderne garagerock. Referenties? Pavement, The Districts en Parquet Courts. De jonge honden pakken het voor hun eerste ep al goed aan en duiken met muzikant, producer en ruimtevaarder Kasper van Moll (The Hubschrauber, Broken Toaster Records) de studio in.