Kids 'n' Billies, het vuigste familiefeest voor vetkuiven, viert dit jaar de 15e editie. Ter ere daarvan is er vrijdag 16 juni een extra avond met DeWolff. Zaterdag 17 juni is de familiefestivaldag met onder meer de countrypunk van Doghouse Rose, bluesrock’n’boogie van Boogie Beasts en authentieke rockabilly van The Baboons.

Authentieke rockabilly, catchy country, rock‘n’roll, razende rootspunk en meer! Maar Kids ‘n’ Billies is meer dan muziek. Ook voor de kids is er weer volop entertainment. Vrijdag 16 juni is er vanwege de 15e editie een extra avond met DeWolff. Zaterdag 17 juni is de familiefestivaldag.

Programma 16 juni

The Dawn Brothers
Een greep uit de referenties: soul, pubrock, blues, sixties rock, The Band, Creedence Clearwater Revival, Sam Cooke, The Rolling Stones, Little Feat. Maak je klaar voor een geweldige reis door de Amerikaanse rootsmuziek.

DeWolff
Psychedelische southern bluesrock van een band die 29 april zijn 10-jarig bestaan vierde.

Programma 17 juni

MY BABY
Deze band zette Doornroosje eind maart nog in vuur en vlam. Ze geven de zompige blues van Muddy Waters en de New Orleans-voodoo funk van Dr. John weer nieuw leven met scheuten dance en wereldmuziek.

Doghouse Rose
Vorig jaar ging het dak van het bospodium er af. Daarom dit jaar op het hoofdpodium: Doghouse Rose met een zangeres die doet denken aan legendes als Wanda Jackson en, recenter, Imelda May en Meschiya Lake.

Boogie Beasts
De Belgische Boogie Beasts bestaan voor 50% uit oude bekenden: The Goon Mat & Lord Benardo. Ze brengen met veel bravoure hun mix van groovy, sexy blues, rock en boogie.

The Baboons
The Baboons; onvervalste rockabilly, die rechtstreeks teruggrijpt naar de oertijd van het genre.

The Give 'em Hell Boys
Gas erop! Country bluegrass met een punk-attitude in het straatje van The Pine Box Boys, Hayseed Dixie en The Hackensaw Boys.

de sp aties
De sp aties halen hun inspiratie uit de nederbiet en sixties punk. Garagerockers met een goede dosis zelfspot en heel veel humor.

Steve Lucky & the Rhumba Bums featuring Miss Carmen Getit
Steve Lucky zorgt met zijn Rhumba Bums voor een stevige pot jump ‘n’ jive en western swing uit de jaren 30, 40 en 50.

MFC Chicken
MFC Chicken; échte rock and roll, gedreven door saxofoon. Met teksten over kip, fastfood en gebroken harten.

Andrew Michael Ellis
Verhalen over gewone mensen, en hun dagelijkse worstelingen. Op een soundtrack van folk, hill country blues, klassieke country en punkrock. De shows van deze muziekveteraan gaan van een rustige akoestische set tot een rauw-rammelende punkrockshow.

Moonshine Wagon
Drie Spanjaarden die bluegrass en folk spelen. Hellgrass met een Spaanse twist.