Hij heeft er jaren aan geknutseld, maar op 19 mei zal Living in the Night eindelijk worden uitgebracht. Daan van Haren is de afgelopen jaren actief geweest in meerdere bands zoals Dead By Christmas en The Low Tide, was als producer betrokken bij het album Kepler-186f van The Hubschrauber en is één van de oprichters en drijvende krachten achter de Nijmeegse groep La très illustre compagnie du Chat Noir.

Dan Hair is een eenmansproject met een verhaal. Hij zingt en schrijft de liedjes, maar is niet je alledaagse singer-songwriter. Hij is eerder een zorgvuldige knutselaar, een kluizenaar, opererend vanuit zijn tot studio verbouwde rommelhok in het vervallen kantoorpand waar hij woont.

De afgelopen jaren heeft hij in het geheim gewerkt aan een album onder zijn eigen naam. Ooit was het de bedoeling om het in de zomer van 2014 als ep uit te brengen, maar het blijkt een megaproject te zijn geworden dat zo groots is dat er meerdere deadlines voor zijn gesneuveld.

Op het album spelen bevriende muzikanten van andere Nijmeegse bands (oa. The Hubschrauber, Penguin Lulu) mee, en voor de liveshows heeft hij inmiddels ook een vaste band om zich heen verzameld. De releaseshow zal op vrijdag 19 mei plaatsvinden in Merleyn in Nijmegen.

Living in the Night is de zestiende release van het Gelderse platenlabel Kroese Records, vernoemd naar de gelijknamige platenzaak.