Het rock 'n roll kroegenfestival Billy in Bottendaal bestaat dit jaar 30 jaar: tijd voor een feestje. Dat wordt gevierd op zaterdag 8 april in de middag en in de avond in de Nijmeegse wijk Bottendaal. Overdag is er een straatfeest met vintage markt; 's avonds spelen in 8 kroegen 9 bands. Daarbij veel kwaliteit van eigen bodem, maar ook internationale namen.

8 april: Straatfeest Leempstraat met vintagemarkt / Aanvang:15:00 uur / Gratis entree
Regina & the Root of Three + Miss Mary Ann & the Ragtime Wranglers + Wiseguyz (UKR)

Aangezien dit jaar de 30e editie plaatsvindt van Billy in Bottendaal, heeft de organisatie besloten tot een extra feest. Dat start om 15:00 uur op de Leemptstraat in Nijmegen, voor de Thiemeloods. Er is een vintagemarkt, eten van Bollyfoods en de Pannenkoekenbakker, speelruimte voor de kinderen en last but not least, er is livemuziek op het podium. Het spits wordt afgebeten door Regina & the Root of Three, met de voormalige organisator van Billy in Bottendaal in de gelederen. Vervolgens is het de beurt aan Miss Mary Ann & the Ragtime Wranglers. Laatste band van de middag is een rockabillyband uit Oekraïne, The Wiseguyz.

8 april: Rockabilly Kroegenfestival / Aanvang: 20:00 uur / Passe-partout: €6,-
Slaback Johnny + Mandy Marie & the Cool Hand Lukes (USA) + The Fuzillis (UK) + The High Five Four + Texarkana Trio (B/NL) + 44 Shakedown + The Cowpokes +Tiffany & the Rhythm Boys + Lil' Sal & the Wildtones

In 8 kroegen spelen in totaal 9 bands zaterdag 8 april een avondvullend programma. Daarbij veel kwaliteit van eigen bodem, maar ook internationale namen zoals het deels Belgische Texarkana Trio en Mandy Marie & the Cool Hand Lukes uit de VS. Het toefje op de internationale taart is The Fuzillis uit Londen, Engeland. Het is niet alleen pure rockabilly wat er tijdens Billy in Bottendaal de podia bestijgt. Op diverse locaties worden uitstapjes gemaakt naar blues, swing, country, rock 'n roll, hillbilly en rhythm 'n blues.

Voor 6 euro koop je bij iedere deelnemende kroeg een passe-partout, waarmee je vervolgens bij alle kroegen naar binnen kunt! De deelnemende kroegen zijn de Plupub, Café Ergens, Eetlokaal Koks, Bombarie, Café De Kluizenaar, Café Maxim, de Thiemeloods en Café St. Anneke.