Punkrockband Ink Bomb tourt van 6 tot 9 oktober door Engeland. De Nijmegenaren spelen daar drie shows: in Birmingham, Derby en Nottingham. Eerder speelde de band al losse shows in het buitenland; dit is de eerste buitenlandse tour. Maar voor het zover is, trekt de band samen met het Engelse grungepunkduo You Want Fox van 22 tot en met 24 juni langs podia in Groningen, Heerlen en Arnhem.

Punkrockband Ink Bomb tourt van 6 tot 9 oktober door Engeland voor hun eerste buitenlandse tour. “We kijken er erg naar uit. De boot is al geboekt!”, aldus frontman Joost Hoedemaeckers. Vóór die tour treedt de band samen met het Engelse grungepunkduo You Want Fox van 22 tot en met 24 juni op in Nederland.

Bassist Arina Banga kende de muzikanten nog van een paar jaar terug. “Ik speelde zelf in een andere band en de leden van You Want Fox ook. We hebben toen samen weekendtours opgezet en dat beviel goed. Toen zij ons uitnodigden om in Engeland op te treden, hebben we meteen ‘ja’ gezegd.”

Het energieke duo You Want Fox uit Nottingham maakt grungepunk die zwaar beïnvloed is door pop: catchy melodieën en harmonieën. De band is begin 2015 begonnen en heeft sindsdien op de BBC gespeeld en in de VS getoerd.

Punkrockband Ink Bomb uit Nijmegen maakt sinds begin 2015 muziek in de traditie van Bad Religion en No Fun At All. De leden hadden eerder al ervaring opgedaan in uiteenlopende bands als Superhero, Planet Eyelash en Anders Niemand en waren op zoek naar gelijkgestemden om een flinke dosis rauwe, melodieuze punkrock mee te maken.

Het resultaat: de debuut-ep Invincible Summer met een explosie van vinnige punkrock met vlijmscherpe gitaarriedels, stuwende bassen, voortjakkerende drums en bezielde uithalen van een aan onbedaarlijke Weltschmerz lijdende zanger.

Ink Bomb en You Want Fox zien spelen?

– June 14, Onderbroek, Nijmegen (+ Martha, UK) *
– June 22, Spieghel, Groningen (+ You Want Fox, UK)
– June 23, Bluff, Heerlen (+ Launch Codes, USA + You Want Fox, UK)
– June 24, De Wacht, Arnhem (+ You Want Fox UK)
– October 6, Sunflower Lounge, Birmingham (UK)
– October 7, TBA (UK)
– October 8, Hockley Hustle Festival, Nottingham (UK)
* Show zonder You Want Fox