Zeventiende editie van het StudentenKamerFestival (Stukafest) in Nijmegen

, Redactie 3voor12 Gelderland

Woensdag 1 februari is de zeventiende editie van het StudentenKamerFestival (Stukafest). Twintig studentenkamers in Nijmegen worden omgetoverd tot podia voor muziek, theater, cabaret, literatuur en film. Op het muzikale programma onder meer: Nijmegenaren CYNBEL, Disci X Lerri en Thaïti. Dinsdagavond 10 januari om 20 uur start de kaartverkoop met een kickoff event in de Studentenkerk (op de campus van de Radboud Universiteit).

Sinds het festival in 2001 is begonnen in Nijmegen, is het uitgegroeid tot het grootste culturele studentenfestival van Nederland, met edities in maar liefst 15 studentensteden. De avond van Stukafest 2017 is ingedeeld in drie rondes, waarbij bezoekers zelf de keuze kunnen maken tussen verschillende acts. Na drie rondes in studentenkamer wordt het festival voortgezet op het Stukafeest in de Lindenberg.

Dit jaar is het programma zeer gevarieerd. Zo komt DÉMIRA, finalist van De Beste SingerSongwriter van Nederland, naar Nijmegen om in de intieme setting haar nieuwste muziek ten gehore brengen. Aanstormend talent AAPNOOTMIES treedt op in een studentenkamer met haar Nederlandstalig indiepop. Ook op het programma: Nijmegenaren CYNBEL (indierock), Disci X Lerri (hiphop) en Thaïti (dansbare worldbeat).

GoShort is inmiddels een bekend begrip geworden bij Stukafest Nijmegen en vult wederom een kamer met een korte film. IKEGO vult dit jaar een kamer op een hele bijzondere manier. Met zowel geluidseffecten als vloerprojecties nemen muzikant YouEcho en dichter Arnoud Rigter je mee in een wondere wereld van klank, beeld en taal.

Thaïti
Thaïti betreedt als eerste het podium van het Stukafeest. Dansbare muziek met invloeden uit de R&B, 80’s, disco en tropische worldbeat is wat deze band kenmerkt. Ze hebben het afgelopen jaar al op het Valkhoffestival en in het voorprogramma van Kakkmaddafakka gestaan.

CYNBEL
De aanstekelijke indierock van het Nijmeegse CYNBEL gaat het hele land over: met meer dan 20 Popronde shows speelt de band op het moment door heel Nederland. Dit drietal, met als visueel aspect een leadzingende drummer, gaat momenteel hard. In november verzorgden ze de aftershow van Kensington in Club Ziggo.

Disci X Lerri
Het Nijmeegs hiphopduo Disci X Lerrie gaat voor integere teksten en interessante beats, met uitstapjes naar jazz, bossa nova en drum&bass. Debuutalbum Gekkenwerk werd in een uitverkocht Merleyn begin 2016 gepresenteerd en stond o.a. op de 3voor12 luisterpaal. Daarnaast heeft het duo, aangevuld met gitaristen Sam van der Veen en Sam Cuppen en rapper Jeroentje, meegedaan aan de popronde 2016.

AAPNOOTMIES
Zangeres Dinaira maakt samen met haar band Nederlandstalige indiepop. Afgelopen jaar bracht ze haar debuutalbum uit, met daarop de hit ‘Supersoakerkracht’. Sindsdien heeft ze al op verschillende festivals gespeeld en dit jaar wonnen ze de Haagse Popprijs voor Aanstormend Talent.

DÉMIRA
Stukafest is niet compleet zonder een goede singer-songwriter. DÉMIRA was finalist van De Beste Singer-Songwriter van Nederland en heeft daarnaast in onder andere het voorprogramma van John Newman en Maria Mena gestaan. Haar muziek is een combinatie van folkrock en alternatieve poëtische pop.

PALMSY
Deze indierock maakt energieke gitaar gedreven popliedjes met invloeden van bands als The Strokes, Phoenix en The Wombats. Ook heeft PALMSY al grote podia platgespeeld, waaronder Paradiso en Paard van Troje. Een perfecte band om Stukafest 2017 mee af te sluiten.

Op dinsdagavond 10 januari begint om 20 uur de kaartverkoop met een kickoff event in de Studentenkerk.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland