De Popronde, het grootste reizende festival van Nederland, maakte vandaag de data voor de editie van 2017 bekend. Van 14 september tot en met 25 november tourt de karavaan met circa 130 talentvolle artiesten – in het verleden onder andere Kensington, Dotan, Rondé en HAEVN - door het hele land. De aftrap vindt traditiegetrouw plaats in ‘thuisstad’ Nijmegen, en reist daarna door langs 40 andere steden, om groots te eindigen met een spetterend eindfeest in Amsterdam.

Nadat er vorig jaar 4 nieuwe steden werden toegevoegd aan het programma was er dit jaar nog plek voor 1 nieuwe stad, het Drentse Meppel werd uitgekozen. Met deze laatste toevoeging is het tourschema ‘vol’, aldus Chris Moorman, hoofd Marketing van de Popronde: ‘In de elf weken dat de Popronde plaatsvindt zijn nu iedere donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag gevuld. De periode gaan we niet uitbreiden, in Nederland groeien we niet verder dan dit. De volgende stap moet over de grens zijn.’

De Popronde strijkt in 2017 neer in de volgende steden:

Aanmeldingen open tot 1 maart
De inschrijvingen voor Popronde 2017 sluiten op woensdag 1 maart, klokslag middernacht. Tot die tijd hebben talentvolle Nederlandse acts de kans om zich in te schrijven, om uiteindelijk deel uit te maken van de selectie voor Popronde 2017.

Deze selectie wordt gemaakt door een selectiecommissie die bestaat uit circa bijna 100 ‘muziekprofessionals’, mensen die op artistiek inhoudelijk niveau werkzaam zijn in de Nederlandse muzieksector. De selectie voor Popronde 2017 wordt op 1 mei bekendgemaakt.  

Meer informatie over het festival, de data en de steden op www.popronde.nl.