Oranjepop is dé plek waar je in Nijmegen Koningsdag viert. Het historische Hunnerpark wordt omgetoverd tot een van de mooiste festivalterreinen van Nederland voor de traditionele aftrap van het Nijmeegse festivalseizoen. De organisatie heeft de eerste namen bekend gemaakt voor de editie van 2017: Navarone, Indian Askin, Pink Oculus en Avi on Fire.

Avi on Fire
Indiepopband Avi on Fire gooide afgelopen jaar grote ogen tijdens de Popronde, en scoorde een megahit met hun eerste single ‘Pearls’. Denk aan Foster the People, Phoenix, MGMT en Foals.

Pink Oculus
Pink Oculus debuteerde in 2013 met haar plaat sweat, en heeft sindsdien over de hele wereld getourd. Ze deed supports voor acts als Stromae en D’Angelo, en werd tijdens North Sea Jazz zelfs door Joss Stone uitgenodigd voor een jam op het podium. Afgelopen weekend speelde ze Groningen plat tijdens Noorderslag, volgens 3voor12 is Pink Oculus ‘geboren voor het podium, de coolheid zelve.’

Indian Askin
Indian Askin werd door 3FM DJ Frank van der Lende in DWDD uitgeroepen tot ‘Sound of 2015’, en in dat jaar werden veel shows gespeeld, onder andere als support van Go Back to the Zoo en De Staat. In 2016 brak Indian Askin echt door, met een eigen clubtour die ook een tot de nok aan toe gevuld Merleyn aandeed.  ‘Nupunk’,  geïnspireerd op grunge en 60’s en 70’s psychedelica.

Navarone
Nijmeegs Trots Navarone zal Oranjepop 2017 afsluiten. Navarone is al sinds hun eerste album ‘A Darker Shade of White’ in 2012 uitkwam een van de grootste rockbands van Nederland. Vorige week kwam de eerste single van hun nieuwe album uit, ‘Soon I’ll be Home’ en op 20 januari, overmorgen dus, vieren ze de release van die nieuwe plaat in een uitverkocht Doornroosje.

Het complete programma wordt binnenkort bekendgemaakt.